Mitt liv som pensionär dag 1

Hej!

Jag ska nu slänga mig ut i något nytt och okänt. Det känns spännande och lite skrämmande. Du är välkommen att följa med mig på min resa.

Nu börjar jag. 

Dag 1

Varför känner jag mig inte sprudlande glad och förväntansfull? Varför känner jag mig tom och lite nedslagen? Varför känner jag mig mest förvirrad? 

Det handlar inte om brist på sysselsättning. Jag har massor med tankar om vad jag ska göra och det mesta är möjligt för mig att genomföra. Nej, det handlar om något annat.

För några dagar sedan slogs jag av en tanke som kan vara en möjlig förklaring.

I hela mitt liv har jag levt i relation till andra. Jag har varit någons barn, barnbarn, syskon, käresta, mamma, farmor, kusin, moster, faster, vän, anställd, arbetskamrat, kursledare, studiekamrat, ja du förstår vad jag menar. Jag har mer eller mindre framgångsrikt spelat olika roller. Jag vet att denna tanke inte är ny, jag har ju läst pedagogik! Den tanken kan hur som helst vara en förklaringsmodell för mig.

På en teater finns det manuskript och manualer att följa. Alla dessa roller jag har spelat har följt någon sorts plan. Men nu ska jag plötsligt spela en roll som inte har något manus och inte någon tydlig publik. Jag har insett vad som är mitt problem, ett rimligt svar på frågorna ovan. 

Jag lider av scenskräck!

14 Replies to “Mitt liv som pensionär dag 1”

 1. Nu har jag börjat från början !
  Gillar din idé och att du bestämt en skrivartid för dig. Ser fram emot att få följa dig. Kram Inger

 2. Kära Inger!
  Är övertygad om att du kommer att fylla din tid med människor och händelser som gör positiv skillnad för dig och de dina. Lycka till och njut av det som kommer i din väg.
  Stor kram ❤️

 3. Hej Inger!
  Så bra du uttrycker dina tankar inför ditt nya liv! Det är nog precis så man känner, när något nytt ska börja. Plötsligt är man ” bara” en pensionär i mängden. Inget schema att hålla sig till, inga ”måsten”, bara helt tomma blad! Men såååå skönt! Det kommer inte att ta lång tid för dig att anpassa dig, det är jag säker på! Du kommer att fylla din tid med saker bara du vill! Kom att tänka på att just idag är det 16 år sedan jag kände precis som du. Sen dess har jag haft en helt underbar tid. Den bästa hittills! Även om jag älskade mitt jobb och mitt liv tidigare också. Men så mycket nytt jag gjort sen dess! Nya vänner, nya upplevelser, nytt språk! Ja, möjligheterna är oändliga! Önskar dig allt gott inför ditt nya år och ditt nya liv! Du kämpade längre än många av oss! Kramar från Gun-Britt. Alf hälsar till er båda

 4. Hej
  Vissa roller spelas i traditionell form med manus och tydlig regi. Pensionärsrollen är mer i facket fri improvisation. Några kanske hamnar i teatersport genren. Det fina med improvisation är att, precis som med annat, övning ger färdighet.
  Allt Gott och Lycks till
  Lena

 5. Hej Inger! Lycka till med ditt ”nya” liv?❤️ Du kommer att klara den rollen utmärkt, precis som du gjort med alla andra roller du haft. Vi har ju haft den friheten ett tag, men vi upptäcker fortfarande mycket som vi vill se eller göra. Ha det bra?Kram kram Marianne o Erling

 6. Hej!
  Kul med pensionärsblogg. Grattis till första dagen i ditt nya liv! Välkommen i gänget!
  Känner igen dina tankar och känslor. Lite vilsenhet och tomhet. Men med ett års erfarenhet kan jag bara säga att det går bra att vara sin egen regissör, schemaläggare och initiativtagare.
  Det kräver lite tanke och ansträngning men det bästa är att ingen annan ska utvärdera resultatet ! ?
  Marie-Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...