Glädjeämnen

Hej!

Det var ”Allahjärtansdag” förra veckan men jag tycker att vi kan ha ”Hjärtedagar” alla dagar så därför skickar jag ett hjärta till er alla!

I dag skiner solen igen! Det känns alldeles underbart att kunna vända ansiktet mot ljuset och värmen. När jag i morse stod på balkongen med näsan i vädret så fylldes jag av den där värmen även inombords och jag kände hur fantastiskt det är just nu för mig att vara pensionär. Förra veckan hade jag uppbundna aktiviteter varje dag. Vem hade trott att det skulle bli så nu när jag inte har ett schemalagt arbete som styr upp mitt liv! Det mest fantastiska med alltihop är att jag själv kan välja vad jag vill göra och när. Jag kan även välja att säga nej tack och göra ingenting. Fast i det fallet, att göra ”ingenting”, behöver jag träna mig lite till för att inte få dåligt samvete. Jag tycker emellertid att jag lyckas ganska bra emellanåt, ivrigt uppbackad av kloka människor i min närhet.

Man ska ju ”Fånga Dagen” så därför har jag fångat några små stunder och ögonblick då jag förra veckan upplevde ren och skär glädje. Här kommer en lista över pensionärsglädje:

Fira mannens födelsedag med ”Smörrebröd” och champagne

Gå och handla och få 5% rabatt för att det är tisdag

Få fixat alla fönster i lägenheten så att det inte drar längre

Promenera fram och tillbaka till Ribersborg med fika på ”Kallis”

Trots att en tvättmaskin var trasig hinna med tvätten

Hitta ett nytt ord ”UPPSKURNING”

Få kataloger från IKEA och Gudrun Sjödén

Få fixat till sladdar som bara varit i vägen

Kunna stötta en vän med ett jobbigt projekt

Kolla bussar med ett barnbarn

Kram Inger

P.S. Just nu håller de på med ”uppskurning” i trappan. De slipar marmorn och tvättar ordentligt! D.S.