Kulturtant

Hej!

Nu har jag så smått tagit på mig en av de viktigare rollerna som pensionär nämligen rollen som Kulturtant! Det är ju allmänt känt att kulturen i landet bärs upp av damer i sin bästa ålder dvs. den som jag är i nu.

Jag har varit pensionär i ungefär två månader och under den tiden har jag gjort mitt bästa för att upprätthålla denna insikt.

När jag såg nomineringarna till Oscarsutdelningarna så insåg jag att jag har sett flera av filmerna. Några av dem fick sitt pris i går och jag kan därför bedöma om det var rättvist eller ej. Det känns ju bra!

Jag har även hunnit med att se en föreställning på Malmöoperan och en på Dramaten i Stockholm. Båda föreställningarna var väl värda besöket.
Ett besök på Dunkers Kulturhus i Helsingborg och ett besök på Fotografiska museet i Stockholm har också hunnits med. Tänkvärda utställningar på båda ställena.

I Kulturbevarandet ingår sedan barnsben kyrkobesök så Storkyrkan i Stockholm har också fått ett återbesök.

Som väl är har det nu för första gången kommit in ”pensionärslön” på mitt konto. Kultur kostar ju en del!

Som tur är så började ”Babel” igen i går kväll. Ernst Brunner var en av gästerna. Han är också nybliven pensionär. Det var ett intressant samtal med honom där han berättade att det han skulle ägna resten av sitt liv åt var att besöka alla vulkaner i världen och sitta på dess kanter och dingla med benen! Det är sådan information som gör att jag känner mina begränsningar trots idog strävan.

Jag nöjer mig med att vara ”utryckare” (ett ord som jag själv kommit på) eller som det också kan kallas ”Räddare i nöden”. Det är också en trevlig roll som jag ska ikläda mig nu under några dagar.

Kram Inger

6 Replies to “Kulturtant”

 1. Blir onekligen lite pensionärssugen själv. Älskar att vara och umgås med kulturtanter och en och annan farbror ibland!
  Kramar kära Syster

 2. Hej!
  Låter som att du kommit igång bra med pensionärslivet!
  Kultur kan ju vara väldigt mycket så håll alla sinnen öppna!
  Ses snart!
  Marie-Louise?

 3. Kulturtant o räddare i nöden!
  Positivt för såväl hälsan som själen enligt forskningen o vårt sunda förnuft ?
  Mera tveksam till ?
  Kram Annette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait