Mod

 

Hej!

Den här veckan har för mig på olika sätt handlat om mod. Det har hänt saker i min vardag och det har hänt saker i större sammanhang runt om i världen. Vad är då mod, att vara modig och hur skiljer det sig från att vara dumdristig? Är att vara modig ett sätt att bekämpa rädslor?

En del människor anses modiga för att de medvetet utsätter sig för saker som många andra menar är farliga. Ofta är det saker som inte gör världen bättre men som tillfredsställer en drivkraft som dessa människor känner att de måste följa. Jag tror att de har en gen som andra saknar.

En del människor anses modiga för att de utsätter sig för medvetna faror och risker för att de drivs av en önskan att göra världen bättre för oss alla. Jag tror att dessa människor har ett större hjärta än många andra.

En del människor anses modiga för att de delar med sig av erfarenheter och upplevelser som många andra aldrig kommer i närheten av. Jag tror att dessa människor finner styrka i att berätta.

Jag tänker att vi alla är modiga som vågar vakna till en ny dag full av ovisshet. Vi har ju ingen aning om vad som ska hända. Jag menar hur stor är sannolikheten för att man ska gå ur sängen och runda sänggaveln så snävt att man slår foten i den och stukar en lilltå?

Kram Inger