Ideal-Ideell

Hej!

I den ideala världen skulle alla människor ha drömmar som kunde uppfyllas.

I den ideella världen finns det människor som hjälper andra att skapa drömmar och göra det möjligt för dem att få sina drömmar uppfyllda.

I hela mitt liv har jag varit i nära kontakt med dessa fantastiska människor som inom alla möjliga områden engagerar sig för andra. För att de känner att det är rätt och att det ger dem själva ett värde. För att det är viktigt med både fysisk aktivitet, intellektuell stimulering och social gemenskap. Att ha en grupp att höra till och känna sig sedd i.

Dessa människor är värda all den uppskattning och uppmuntran de kan få.

Malmö Stad anordnar varje år en Föreningsgala för dessa idealister. Där lyfts de fram som de hjältar de är. Även de som har haft förmånen att få uppmuntran och stöttning med sina drömmar hyllas. Med många gånger små medel skapar de tillsammans fantastiska resultat.

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som har som mål att inspirera unga att tro på sina drömmar och hjälpa dem att leva ett liv fritt från AIDS. Organisationen finns nu i mer än hundra skolor i södra Afrika. Star for Life anordnar också galor. Dessa galor drar in pengar som sedan används i arbetet. 350 000 barn och ungdomar har fram till nu genomgått programmet. Ett fantastiskt program som startades av Dan och Christin Olofsson efter att de med egna ögon sett den katastrof som Aids skapade i Södra Afrika.

Tack alla ni underbara människor som inte bara pratar utan gör!

Kram Inger