Tåg igen!

Hej!

Nu ska jag skiva om tåg igen!

För ganska exakt 55 år sedan skulle jag som 11-åring ensam åka tåg från Hässleholm till Malmö. Jag hamnade emellertid på fel tåg. Jag satt på direktgående Helsingborgståget. Betänk att på den tiden fanns det inga mobiltelefoner! Det hela slutade trots detta genom lyckliga omständigheter väl. Tåget stannades enkom för min skull så jag kunde kliva av tidigare. Jag blev avsläppt på stationen i Klippan.

I veckan skulle jag åka från Helsingborg till Malmö. En resa jag ofta gör. Då kopplar jag bort omvärlden och löser Sudoku. Plötsligt uppfattar jag ett stationsnamn som jag inser att jag inte skulle höra. Jag satt alltså på fel tåg! Tåget stannar och jag kliver av på, ja du har gissat rätt, jag kliver av på stationen i Klippan!

Nu tänker jag alltså att mitt liv kanske kan ses som en tågresa!

Man går på tåget, går av tåget stannar upp på stationer, lämnar stationer kommer på rätt tåg, kommer på fel tåg.
Ibland är det mycket folk på tåget, det är trångt, högljutt och olustigt.
Ibland är vagnarna tomma, det är tyst och lugnt.

Det finns lokförare och tågvärdar som informerar, styr och ställer, ordnar och tar ut riktningar för att passagerarna ska ha en bra resa.

Det finns medpassagerare som irriterar, glädjer, roar och oroar.

Fel uppstår på grund av den mänskliga faktorn, ibland på grund av tekniska fel.

Man känner sig ensam fast omgiven av många andra, ibland är man en i gemenskapen bara för att man sitter på samma tåg.

Livet kan gå som på räls och då och då krånglar det till sig och går fullständigt galet.

Kram Inger

P.S. Bilden visar stationshuset i Klippan. Det ser likadant ut som för 55 år sedan. D.S.