Val

Hej!

I dag måste jag skriva om val.

I går kväll när jag satt och väntade på resultatet av EU-valet och på de magiska orden ”Vi har ett resultat” så kom jag att tänka på Melodifestivalen som avgjordes för några veckor sedan. Det är många människor världen över som följer Melodifestivalen men om massmedia har klart för sig så var det inte många i världen som följde EU-valet. Jag gör inga jämförelser överhuvudtaget vad gäller sakfrågan men jag kan inte låta bli att undra över om alla människor i Sverige som röstade i Melodifestivalen även röstade i EU-valet. I Melodifestivalen blev det fel i omröstningen som upptäcktes efter det uttalade resultatet. I Riksdagsvalet 2018 blev det också fel.

Jag önskar att jag vaknar upp en dag och får veta att resultatet i EU-valet var fel.

Jag hörde på radion från en vallokal där reportern intervjuade en av våra nysvenskar som nästan sprang in i vallokalen. Hen strålade av lycka och sa att detta att få rösta under dessa förhållanden är så stort.

Jag önskar att alla vi som får rösta under dessa förhållanden fortsätter arbeta för att det ska bli sålunda att alla får rösta så här.

Hela livet består av val. Det sägs att du alltid har ett val och ibland får du välja mellan pest och kolera.

Jag önskar att världen ska bli sådan att ingen ska behöva välja mellan pest och kolera.

Kram Inger