Drömmar

Hej!

Jag har på kort tid avverkat några riktigt spännande deckare. Eftersom det är deckare så är innebär det att de är otäcka. Det är framförallt de mänskliga karaktärerna som är skrämmande. Mellan de olika deckarna så brukar jag läsa ”Feel Goodböcker”. Det behövs för att skapa någon sorts balans mellan hemskheterna.

Under samma tid har jag läst dagstidningen. Jag har aldrig läst dagstidningarna och följt nyheterna på TV så noga som jag har gjort sedan jag blev pensionär. Världen jag läser om är också spännande. Väldigt ofta är det skrämmande och otäckt det jag läser. Ofta överträffar verkligheten fantasin i deckarna. Samtidigt finns det roliga och fina berättelser som skildras. Detta måste ju till för att bibehålla balansen.

Jag brukar inte minnas så mycket av mina nattdrömmar. Därför är jag lite undrande över att jag under senare tid kommer ihåg så mycket av dem. Dessa drömmar hänger ofta med under min vakentid i mina dagdrömmar. Fördelen med dagdrömmar är att jag aktivt och medvetet kan påverka dem. På så sätt blir det balans.

Det tunga är när det jobbiga trots allt tar överhand. Då får jag ta till alla ”Feel Goodknep” jag kan.

Tänk så många människor det finns i världen som inte har någon som helst möjlighet att skapa balans mellan drömmar och verklighet vilket ofta beror på karaktärerna hos andra människor. Det är riktigt skrämmande.

Kram Inger