Drömmar

Hej!

Jag har på kort tid avverkat några riktigt spännande deckare. Eftersom det är deckare så är innebär det att de är otäcka. Det är framförallt de mänskliga karaktärerna som är skrämmande. Mellan de olika deckarna så brukar jag läsa ”Feel Goodböcker”. Det behövs för att skapa någon sorts balans mellan hemskheterna.

Under samma tid har jag läst dagstidningen. Jag har aldrig läst dagstidningarna och följt nyheterna på TV så noga som jag har gjort sedan jag blev pensionär. Världen jag läser om är också spännande. Väldigt ofta är det skrämmande och otäckt det jag läser. Ofta överträffar verkligheten fantasin i deckarna. Samtidigt finns det roliga och fina berättelser som skildras. Detta måste ju till för att bibehålla balansen.

Jag brukar inte minnas så mycket av mina nattdrömmar. Därför är jag lite undrande över att jag under senare tid kommer ihåg så mycket av dem. Dessa drömmar hänger ofta med under min vakentid i mina dagdrömmar. Fördelen med dagdrömmar är att jag aktivt och medvetet kan påverka dem. På så sätt blir det balans.

Det tunga är när det jobbiga trots allt tar överhand. Då får jag ta till alla ”Feel Goodknep” jag kan.

Tänk så många människor det finns i världen som inte har någon som helst möjlighet att skapa balans mellan drömmar och verklighet vilket ofta beror på karaktärerna hos andra människor. Det är riktigt skrämmande.

Kram Inger

6 Replies to “Drömmar”

  1. Hans Rosling sa alltid att det inte går att förstå världen genom att läsa i tidningen. Media väljer extremerna och då ofta dom mest negativa. Därför är det klokt att variera sin läsning. Världen är nämligen väldigt mycket bättre, finare och tryggare än vad tidningen och TV vill göra det gällande att den är. Och det bästa av allt är att precis som med dina dagdrömmar så är det vi själva som äger möjligheten att påverka utvecklingen i världen. Den är inte bestämd på förväg. Det är vi som skapar den.

  2. Kom på i dag tisdag att jag glömt kolla veckans blogginlägg.?
    Glad att jag hade det framför mig?
    Jag lyssnar/ läser inte så mycket deckare just nu. Läst flera mer biografiska böcker om människor i livskrissituationer eller utsatta i sina relationer. Det är starkt. I bokklubben läser vi Dinas bok av Herbjörg Wassmo. Den är en sån som man kan sluka. Intressant från en annan tid och plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...