Utsikt

Hej!

Vad är en utsikt?

I mitt ”Feel Good”program söker husköparna ofta en egendom med ”a view”. Med det menar de oftast att de vill kunna se ut över landsbygden. Någon vill se ut över odlade fält, någon annan vill se böljande kullar, karga ödsliga hedar är ibland önskemålet. Vissa vill absolut se havet från sitt fönster. Sällan är det någon som ber om utsikt över hus. De flesta blir oerhört besvikna om de lyckas upptäcka ett tak i fjärran.

I utkanten av en stor stad finns en arena där det har spelats fotboll på hög nivå. Arenan rymmer många människor. Där samlas man för att se ner på en stor gräsmatta. En pirrande utsikt.

En äldre dam hyr ut små stugor någonstans. Hennes mark ligger i en by. Hon har byggt upp en fantastisk trädgård innanför höga häckar. Ägorna syns inte från vägen. Damen måste nu av olika anledningar stycka av sin tomt. Hennes planer för trädgården måste då ändras. Hon måste plantera någon form av häck eller buskage tvärs över gräsmattan. Detta innebär att utsikten från uthyrningshusen förändras. Nu menar damen att hon måste sänka priset för den fina trädgårdsutsikten blir då inte lika fin.

Ett rum på ett lanthotell i en liten by någon annanstans har en stor balkong. Därifrån ser man ut över gröna kullar, små pittoreska byar och en landsväg. På den landsvägen kommer ett stort gäng cyklister att susa förbi på deras färd genom det varierande landskapet. En spännande utsikt.

Tänk om alla människors utsikter i livet vore att kunna välja vilken utsikt som passar dem bäst.

Kram Inger

5 Replies to “Utsikt”

  1. Vissa utsikter tröttnar man aldrig på trots att man sett dem i många år. Nyss stod jag och mådde bra av utsikten ut över Malmö. Lika bra kan det kännas när jag tittar ut över speciella platser på Österlen. Helt olika vyer men de signalerar antagligen något gott. Det konstiga är att nya platser kan få mig att känna likadant. Kan det ha med horisonten att göra? Jag får fundera ? himmel möter hav himmel möter grönska himmel möter tak… Eller är det känslan av frid ro och skönhet? Något som går från ögat rakt in i hjärtat. Njut av alla fina vyer på er resa ❤️

  2. Jag gillar min utsikt ner på gården från femte våningen. Ibland är den folktom, bara duvor och måsar som lever sitt liv när nere bland blommande buskar och träd.
    Ibland är det barnfamiljerna som kommit hem vid fyratiden och stannar upp en stund för prat och lek i sandlådan. Ibland är det spännande att stå i fönstret och se när det dukas upp till grillfester i gårdens olika hörn.
    Då hörs ibland också musik och glada skratt en bit in på kvällen. Många i stan har liknande utsikter som jag och de är inte synliga från gatan. Det är spännande att tänka på när man går förbi fasader och stängda portar.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait