Utsikt

Hej!

Vad är en utsikt?

I mitt ”Feel Good”program söker husköparna ofta en egendom med ”a view”. Med det menar de oftast att de vill kunna se ut över landsbygden. Någon vill se ut över odlade fält, någon annan vill se böljande kullar, karga ödsliga hedar är ibland önskemålet. Vissa vill absolut se havet från sitt fönster. Sällan är det någon som ber om utsikt över hus. De flesta blir oerhört besvikna om de lyckas upptäcka ett tak i fjärran.

I utkanten av en stor stad finns en arena där det har spelats fotboll på hög nivå. Arenan rymmer många människor. Där samlas man för att se ner på en stor gräsmatta. En pirrande utsikt.

En äldre dam hyr ut små stugor någonstans. Hennes mark ligger i en by. Hon har byggt upp en fantastisk trädgård innanför höga häckar. Ägorna syns inte från vägen. Damen måste nu av olika anledningar stycka av sin tomt. Hennes planer för trädgården måste då ändras. Hon måste plantera någon form av häck eller buskage tvärs över gräsmattan. Detta innebär att utsikten från uthyrningshusen förändras. Nu menar damen att hon måste sänka priset för den fina trädgårdsutsikten blir då inte lika fin.

Ett rum på ett lanthotell i en liten by någon annanstans har en stor balkong. Därifrån ser man ut över gröna kullar, små pittoreska byar och en landsväg. På den landsvägen kommer ett stort gäng cyklister att susa förbi på deras färd genom det varierande landskapet. En spännande utsikt.

Tänk om alla människors utsikter i livet vore att kunna välja vilken utsikt som passar dem bäst.

Kram Inger