Fotboll

”Jag har blivit så väldigt intresserad av fotboll!”

Så skrev jag i ett brev till min väninna för 50 år sedan.

Jag hade aldrig tidigare överhuvudtaget tittat på fotboll och nu plötsligt uppstod ett enormt intresse!  Jag hängde på fotbollsträningar och jag gick på fotbollsmatcher. Plötsligt var jag även intresserad av handboll!

Jag hade under åren provat på olika fysiska aktiviteter. Jag stannade oftast inom samma aktivitet i några år sedan provade jag på något nytt men nu var det ju egentligen inte sporten som jag brydde mig om. Det var ju en speciell person som hade kommit in i mitt liv. Vi hade träffats i skolan och på en fest hände det. Därifrån har våra liv varit sammanflätade och mycket har handlat om fotboll.

Familjens liv har till stor del kretsat kring sport. Olle har arbetat med fotboll som yrkesverksam och haft fotbollen som fritidsintresse. Pojkarna har provat många olika sporter men fotbollen har varit det som de har haft störst gemensamt intresse för, både som deltagare i olika roller och som åskådare.

Jag har hängt med. Jag har blivit en medspelare som har gjort det mesta utom att sparka på bollen. Det blir ju så att ”någon” måste se till så att livet i övrigt fungerar. Jag har oftast varit denne ”någon”. Jag kan inte säga att det enbart har varit roligt men positivt måste jag ju säga att det har varit så här i backspegeln. Jag har varit delaktig i Olles och barnens liv eftersom jag har farit med dem och sett på när de varit aktiva. Jag har varit med i aktiviteter kring fotbollen. Jag har fått dela glädje och sorger med dem.

Jag har varit med om många trevliga upplevelser och träffat intressanta människor tack vare fotbollen.

Olle yrkesarbetar fortfarande heltid. Det innebär att jag som pensionär har mycket egentid i veckorna. Olle är fortfarande aktiv inom fotbollen på sin fritid. Då följer jag ibland med. Eftersom jag genom åren har lärt mig en del om fotboll så förstår jag lite av vad som händer på planen och kan därför uppskatta det. I lördags var vi iväg.

Olle pratade med några av de andra som arbetade med matchen och nämnde då att jag ibland följer med och att jag har lärt mig mer och mer under de gångna femtio åren. Då fick han frågan:

Jaha och vad har hon gett dig?

Kram Inger