Höst

Hej!

Jag gillar hösten, eller inte!

Just nu undrar jag vart den tog vägen för i morse fick jag en bild med en glad son som iklädd tjock jacka meddelade att ”Nu är det vinter”! När mannen gick till jobbet var han iklädd mössa för första gången!

Jag tänker att det nog kan få vara höst ett litet tag till. Tiden kan ju inte få rusa iväg hur som helst även om jag har gott om den.

Något som får mig att tro på höstens närvaro är det ”Höstprogram” som jag fick i veckan från ett studieförbund. Jag besökte en föreläsning i förbundets regi. Det var en föreläsning om demokrati. Vi fick en genomgång av vad demokratibegreppet står för, hur det missbrukas runt om i världen och hur sårbar den är även här. Vi får hjälpas åt med att prata om demokratin med alla dem som tar den för given. Den demokrati som vi har här!

Jag funderar mycket på om jag ska gå en kurs till våren. Det största problemet är att jag inte vet vad jag vill förkovra mig i. Sen är det bra att inte binda upp sig för en bestämd tid varje vecka. Friheten att kunna bestämma över mina dagar känns fortfarande overklig. Jag tycker att jag har sysselsatt mig bra med olika trevliga och intressanta saker under året. Kanske är det bara en viss rastlöshet som dyker upp när inte varje minut är inbokad.

Jag blev glad att så många stöttar mig i mitt Canastaspelande. I onsdags hade jag den första lilla diskussionen med en medspelare som menade att jag hade gjort ett felaktigt utspel. Då satte vinnarskallen igång och jag spelade mycket fokuserat. Jag behöver kanske inte nämna att vi vann omgången. Så kan det gå!

Ett annat bra sätt att fylla en kulen höstdag är att åka till Ikea i trevligt sällskap. Om man är där vid 11.30 så slipper man rusningstrafiken vid lunchborden, det är gott om svängrum för kundvagnen och där är inga köer i kassan. Bara för att man kan åka dit en vardag! Pensionärsliv!

Så egentligen är nog hösten ganska ok. Det gäller att klä sig lite varmare, gå på någon anordnad aktivitet eller ringa en vän!

Hösten är dessutom den vackraste årstiden, på hösten. På vintern tycker jag nämligen att vintern är vackrast och på våren är våren vackrast. Jag skriver inte vad jag tycker om sommaren för då är det bara för regnigt eller för varmt!

Kram Inger