Farmor

Hej!

Nu har det fullbordats! Ett nytt underverk har kommit till världen! Du är så välkommen till oss vårt nya lilla barnbarn!

Min mamma sa ibland att när Fan blir gammal blir han religiös! Det är inte utan att jag kan förstå människor som tror på mirakel. Även om jag har kunskaper som kan förklara det hela så är det ändå så ofattbart att det fungerar som det gör.

En mer glädjefull start på det nya året går inte att önska sig. Jag kan emellertid önska att året ska fortsätta så. En klok kvinna berättade att hennes nyårsönskan var att kunna leva mer här och nu. Det är en önskan som även jag försöker ta till mig.

I morgon har jag varit pensionär i ett helt år. Det är också ofattbart! Vart har tiden tagit vägen? Jag minns många dagar men det finns också många dagar som jag inte alls kan komma ihåg. Att vara medveten om nuet kanske kan göra så att jag tränar upp min förmåga att hantera stressen som trots all ledighet fortfarande styr mitt liv i allt för många lägen.

Att ta del av andras erfarenheter och visdom är ett sätt. Jag läser en bok om meningsfullt åldrande och så läser jag en ”Feel Good” bok. I boken ”Tango i Tabernaklet” av Karin Brunk Holmqvist så finns det intressanta pensionärer men framförallt finns där en huvudperson med rötter i Finland. Hon har ett specialuttryck som hon tar till i olika sammanhang, både trevliga och mindre trevliga.
Perkele satan!” utbrister hon, dock inte alltid högt.

Ett annat sätt att få ut känslor är aforismer liknande den mamma brukade ta till. I går lärde jag mig en helt ny aforism av en person med insikt.

Lillebröder är skitbra. Problemet är att ibland tar det sin tid innan man fattar det!

Jag önskar hela utökade familjen allt gott och skickar er massor av kärlek!

Perkele satan!

Kram Inger

14 Replies to “Farmor”

  1. År också lycklig över varje barn som föds. Just nu över Lilleman. Mina tankar nu är om jag ska sticka en tröja till honom också, eller sticka en till storebror o be honom lämna sin lilla till lillebror!! ? Tack för dina ord Farmor. Från gammelmormor.

  2. Tack för att du och pappa finns här för oss och hjälper oss. Det är oerhört viktigt här och nu. För såväl oss som er.

  3. Grattis! Året kunde ju inte börjat bättre. Att få följa och lära känna de små krabaterna är så meningsfullt. ?

      1. Nu har jag läst igen och med facit i hand är det ju jättelätt att förstå ditt budskap. Tänkte att det handlade om dina syskonrelationen och fastnade i mina egna lillebrorsrelationstankar! Tänkte inte att kungörelsen om nya barnbarnets kön låg i din aforism.
        Insikt: vara öppen och läsa fler gånger. Inte fastna i första bästa tanke.??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait