Stadsdjur

Hej!

En kväll i skymningen för många år sedan såg jag en grävling i Pildammsparken. Jag trodde jag såg fel för tanken hade aldrig slagit mig att det skulle finnas sådana djur i staden. Senare fick jag i min ägo en bok som heter ”Den vilda staden” av Stefan Casta och Staffan Ullström. När jag tittade i boken blev jag överraskad över den mångfald av djur som faktiskt finns i staden och som ”verkar trivas hos oss och tycks stå ut med både bilar och betong”.

Jag har tidigare skrivit om fåglarna som jag ser nästan dagligen. I veckan träffade jag på en man som hade nio stycken Siberian Husky. De djuren var här inte frivilligt förmodar jag eftersom de gick i koppel och skulle användas till att dra vagnar. Min berättelse ska handla om några andra djur.

Jag ska berätta om vårt byte av parkeringsplats.

Vi skulle få tillgång till den nya platsen den 1/2. På kvällen den 31/1 tänkte vi åka ut på kyrkogården eftersom det var pappas födelsedag. När vi då kom tillbaka från kyrkogården så kunde vi parkera bilen på gatan eftersom vår parkeringsplats skulle vara tom den 1/2 så att nästa bilägare kunde nyttja sin nya plats. Vi skulle sedan köra in vår bil på den nya platsen under dagen den 1/2. Perfekt planering tyckte hon som gillar hängslen och livrem!

Följaktligen gick vi till bilen, öppnade dörrarna och klev in. Då startade inte motorn! I sammanhanget måste jag berätta att vi har en ganska ny bil och detta har aldrig inträffat tidigare. Vi försökte på olika vis få igång bilen. Vi till och med läste instruktionsboken! Det hjälpte inte. Klockan kvart i sex denna fredagskväll får vi fatt i en säljare på företaget som vi köpte bilen av. Verkstaden var stängd. Med hjälp av säljaren fick vi dock igång bilen. Det blev ingen färd till kyrkogården men bilen placerades på gatan.
På lördagsmorgonen den 1/2 startade inte bilen! Efter mer läsning i instruktionsboken och användning av de tidigare instruktionerna från säljaren så gick bilen igång och vi kunde inta vår nya parkeringsplats. Bilfirman kontaktades och tid för undersökning bokades till tisdagsmorgonen.

Tisdagen kom och bilen startade inte. Då kom bärgningsbilen! Det var en pytteliten bärgningsbil måste jag säga. Den var inte mycket större är bilarna på parkeringen. Nu spelade det emellertid ingen roll för det var bara batteriet som undersöktes. Det konstaterades att det var urladdat. Vi hade kört för lite med bilen! Eftersom bilen var igångsatt så slängde vi oss in i den och körde en runda neråt Näset. Det var fint väder så det var inte alls fel med en biltur en tisdagsförmiddag.
Tid för fixande av batteri bokades till torsdagen. På torsdagen startade bilen. Då lyste en varningslampa. Det var fel på någon av alla dessa finesser som finns i bilen. Vilken tur att vi skulle till verkstaden.
När vi hämtade bilen så hade de satt in ett nytt batteri och det var ju gott och väl. Varningslampan då? Ja, det var ju så att det var några kablar som var sönder. Nu kommer djuren! Det var möss som hade bitit sönder dem!

Vi har bott på landet i många år och aldrig har något liknande inträffat. Men i staden finns det som sagt många spännande djur! Det är klart att de trivs när vi matar dem!

Kram Inger

 

 

 

 

_______________
Inger Möller