Resa

Hej!

Nu blir du snart av med dina insamlade poäng!
Dylika hot dyker upp då och då.

Vad gör man i ett sådant läge? Hårt insamlade poäng måste naturligtvis förbrukas! Alltså bokade vi en weekendresa då våra gemensamma poäng räckte till själva förflyttningen. Att bo på hotell är ingen större uppoffring så det fixade vi också.

Avresedagens morgon infann vi oss på perrongen i lagom tid. Vi och en massa andra förväntansfulla resenärer. Många med barn och allt vad det innebär i packning och mutor. Så stod vi där och väntade och väntade. Ungefär tio minuter efter att tåget skulle avgått kom tågvärden och berättade att tåget var sönder men ett nytt var på väg så kanske en halvtimmes ytterligare försening. Vi gick och tog en fika. Det är ju enkelt med två vuxna och lätt packning. Erfarenheten säger oss emellertid att det är inte fullt så enkelt med barnvagnar och rastlösa barn att förflytta sig in i stationsvärmen och sedan stå och vänta.

Vi kom emellertid i väg med drygt femtio minuters försening. För vår del innebar det att den timmesväntan vi hade tänkt vid tågbytet helt plötsligt hade krympt till tio minuter. Vänta här eller där spelar ibland ingen roll.

Vi kom fram till vårt resmål och kunde inta vårt rum vid ankomsten till hotellet. Pensionärer måste vila så det gjorde vi en stund innan vi insåg att som turister måste vi ut i verkligheten. Ortens kulturhus fanns inom gångavstånd och dit gick vi naturligtvis. Det var ett trevligt ställe. Vi hann med att uppleva ungefär hälften för sedan var det ju dags att återvända till hotellet och göra oss redo för kvällens aktiviteter. Eller aktivitet! Vi hade planerat att använda våra biocheckar som också snart går ut men lördagskvällar visades ingen film på vår ort!

Vi hade fått oss rekommenderat två restauranger av en nätverkskontakt som är bosatt på platsen. Vi valde den ena, den moderna. Det kändes som att sitta i ett akvarium men maten var god och servitrisen var gullig. Sedan blev det melodifestival på hotellrummet!

Natten förflöt utan större bekymmer. Det blev sovmorgon eftersom frukosten serverades ända till halv elva. Man är ju inte så hungrig tidigt på morgonen efter att ha ätit restaurangmat på kvällen. Det känns förargligt om man inte orkar äta av allt det goda som står framdukat. Mamma brukade säga: ”Hellre spränga en tarm än låta krögaren tjäna en krona!

Efter frukosten fortsatte vi vår kulturella sejour. Pappa lärde oss att finns det en kyrka på plats så ska den besökas. Här fanns en hel Domkyrka! En liten byggnad men det gjorde också att gudstjänsten upplevdes som ganska välbesökt. Vi kom in när de sista tonerna klingade av. Kyrkobesökarna fikade på plats men vi gick till det andra stället som vi fått oss rekommenderat. Det var mysigt ungefär som ”Bullen” i Malmö. Det fanns två sorters kaffe. Ett starkare och ett mildare!

Hemresan avlöpte som planerat och vi väntade på rätt ställe!

Tack Växjö för att vi fick uppleva dig utan att besöka fotbollsarenan!

Kram Inger