The Mamas

Hej!

Idag när jag skriver detta är det Internationella Kvinnodagen den 8/3.

Jag har därför några funderingar kring det här med könsidentiteter. Jag har alltid identifierat mig som kvinna. I min tidiga ungdom talades det i princip bara om kvinnor och män. I min värld var man antingen det ena eller det andra och förhållanden var mellan man och kvinna. Det fanns oskrivna lagar och regler kring hur man förväntades vara som person. På danserna bjöd männen upp utom på två danser ganska sent på kvällen då det var ”Damernas”. Det var även helt ok att killarna tutade när de körde förbi. Jag blev t.om. smickrad!

Det fanns en person som jag inte riktigt förstod mig på. Hen agerade inte riktigt enligt de oskrivna lagarna. Vid ett tillfälle kom vi att prata om att vara tillsammans med någon av samma kön. Jag var så naiv och okunnig att jag sa att jag inte kunde förstå hur det kunde vara så. Jag märkte att hen reagerade kraftigt. Jag kände sedan när vi träffades att något mellan oss hade förändrats. Många år efter händelsen möttes vi igen helt kort. Det kändes som fel tid och plats att ta upp diskussionen så jag sa inget om det som jag tänkt på i så många år. Det har jag ångrat många gånger.

I dag hoppas jag att jag inte sårar någon så.

Olle och jag blev ihop en kväll när det var den svenska finaluttagningen till Melodifestivalen. Därför har vi gjort som tradition att vi alltid ska se på Melodifestivalen. Förvisso har tävlingen förändrats och ett år orkade vi inte med att titta men annars tror vi att vi har sett det mesta under femtio år!

I går vann ”The Mamas”. Tre härliga kvinnor som ska representera Sverige. Det intressantaste var dock att både andraplatsen och tredjeplatsen besattes av kvinnor. Jag tänker att de alla är värda en extrafirning i dag även om de kanske inte själva identifierar sig som kvinnor.

Kram Inger