Förtrollad

Hej!

Varje arbetsdag går Olle till jobbet och jag står på balkongen och vinkar (precis som den lustiga fågeln på julafton vinkar till Kalle Anka, i övrigt drar jag inga paralleller). Ibland glömmer jag dock att vinka för att något annat drar min uppmärksamhet till sig.

Det känns som om vi under lång tid har bott på en byggarbetsplats. Jag kan stå långa stunder och imponeras av logistiken och aktiviteterna. Framförallt kan jag försjunka i funderingar kring dessa gigantiska maskiner som används. Det handlar om problemlösning på hög nivå! Då glömmer jag att vinka!

Det finns annat som kan få mig att glömma tid och rum. Så kan ett telefonsamtal få tiden att försvinna.

Jag har alltid tyckt om att prata i telefon men sedan jag lärde mig skriva SMS så har telefonsamtalen försvunnit mer och mer, tills nu. Att diskutera böcker i telefon går alldeles utmärkt. Då kan plötsligt Björn Ranelid dyka upp. Jag har aldrig varit förtjust i Björn Ranelid men ingen är sämre än man kan ändra sig, i varje fall lite.
Vännen och jag var överens om att BR-texter är magiska. Jag har bara läst en bok och den gjorde mig lyrisk men den sög fullständigt musten ur mig. Under samtalet bestämde jag mig för att det kan vara dags att läsa en ny BR-bok. Vännen har flera stycken så när vi kan träffas igen så lånar jag en.

André Rieu hade jag inte hört talas om för några månader sedan. Så dök det upp en utomhuskonsert på teven och jag var fast. Konserten sändes från Maastricht. I två och en halv timme satt jag klistrad vid skärmen. Det var fantastiskt. Det är underbart att en ljuvlig sommarkväll sitta under bar himmel och lyssna på musik man tycker om. Det kändes som att jag verkligen var en i publiken på plats.

André Rieu är grundare och medlem av Johann Strauss Orchestra. Som namnet antyder handlar det om klassisk musik. De spelar emellertid mycket annat och det mesta känner man igen. Framförallt är det den enorma glädjen alla i orkestern utstrålar som gör att jag svävar iväg. I går hamnade vi på en ny konsert. Denna gång var vi i Wien. Jag blir rent lycklig när jag lyssnar.

Det delas ut många råd som handlar om att klara krisen mentalt. Ett som jag tycker är bra är att göra vissa saker till rutin. Samma sak varje dag. Det ger mig ro därför att jag då har en plan för en del av dagen. Resten av dagen kan bli lättare att hantera mer spontant efter vad som dyker upp. Om jag inte kan gå ut så får jag hitta något som får mig att drömma mig bort, något som kan förtrolla mig. Det kan vara ingenjörskonst, ett telefonsamtal eller en konsert på TV.

Det blir en annorlunda påsk men jag kanske plockar fram lite kycklingar och fjädrar. Ägg kan målas och beundras med teknikens hjälp så lite påskkänsla kan vi nog fixa.

Jag önskar oss alla en bra påsk!

Kram Inger