Sommar

Hej!

”Nu är den förbannade sommarn här” sjöng Bengt Sändh för länge sedan i sin ”Vals om sommaren”. Det finns rader i texten som jag är benägen att hålla med om. Jag gillar till exempel inte när det är för varmt, bortsett från om jag sitter i en bastu. Fast då ska det vara en bastu som jag själv har valt att gå in i och som jag kan lämna när jag vill. Ibland när jag arbetade så kändes det som om jag ofrivilligt befann mig i en bastu. Det var inte trevligt för någon.

Några som inte har en trevlig arbetsmiljö i vanliga fall och definitivt inte har det nu är karlarna som renoverar våra hus. Renoveringen av vårt hus är i princip klar så nu har gänget flyttat vidare till grannhuset. När vi nu inte längre har plast för våra fönster så har jag full koll över deras aktiviteter! De arbetar utomhus på öppna byggställningar i ur och skur. Just nu är det ur som i urvarmt. Iklädda full skyddsutrustningsoverall med skyddskåpor för öronen och typ gasmask för ansiktet, liknande dem vi ser sjukvårdspersonalen använda, borrar de ut murbruket runt varenda tegelsten på fasaderna! Fasad som i ”ve och fasa”.

Som pensionär upptäcker jag en omvärld som jag inte alltid varit så insatt i. Jag har ju skött mitt och min verklighet. I min verklighet när jag haft synpunkter på saker och ting så har jag inte alltid reflekterat över hur andra har bidragit till vår gemensamma verklighet.

Ester Blenda Nordström skapade sin verklighet på ett sätt som jag aldrig ens skulle kunna drömma om. I biografin ”Ett jävla solsken” skriven av Fatima Bremmer kan man läsa om ett fantastiskt människoöde som samtidigt var mycket tragiskt.

Desto roligare är den här berättelsen om en grupp människor som äter tårta och inser att det är en väldigt stor tårta och de kommer inte att kunna äta upp den. Vad göra? Facebook naturligtvis. Inom tio minuter har ett antal tårtsugna människor hört av sig och en stund senare har många glada människor fått tårta en dag så där bara helt apropå. Jag hade aldrig kommit på tanken att dela ut tårta sådär. En riktig solskenshistoria!

Just nu när jag skriver detta hör jag genom det öppna fönstret några barn som sjunger ”Idas sommarvisa”.

Då dyker ”What a wonderful world” upp i mitt huvud och jag känner att det trots allt är ganska härligt med sommar och jag har köpt ny baddräkt.

Önskar er alla en trevlig midsommar!

Kram Inger