Status

Hej!

Jag pratade med en hundägare om det här med status i gruppen. Hunden måsta lära sig veta sin plats. I annat fall blir det förvirrat för hunden och odrägligt för människorna som ju naturligtvis vill ha en väluppfostrad hund.

Gårdagen var en perfekt ”sitta på balkongen och läsa dag”. Jag läste Lena Ebervalls och Peter E Samuelsons bok ”Florence Stephens förlorade värld”. Det var en riktig bladvändare. Jag minns att för länge sedan så rapporterade massmedia mycket om Huseby bruk och Fröken Florence. Fröken Florence levde i nästan hundra år. Hon visste precis hur människor var rangordnade. Det var ju så hon hade fostrats. Fröken Florence förstod aldrig att villkoren i landet förändrades under dessa hundra år. Det fick oanade konsekvenser för henne.

Jag har tidigare skrivit om restaureringen av våra hus. Jag har beskrivit arbetet och människorna som utför arbetet. I dag såg jag något som jag inte vill se. Tre män ställer sig på plattformen och börjar borra iförda T-tröjor och reflexbyxor utom någon som bara har typ träningsoverallsbyxor. Inget annat. Inga skyddskläder eller skyddsmasker. Någon iklädd jacka dyker upp men fortfarande används ingen skyddsutrustning. Detta är inte okej. Uppenbarligen finns det skyddsutrustning men inte till alla. Detta rangordnande av människor pågår hela tiden överallt. Det måste kunna förändras. Det är inte bara hundar och Fröken Florence som måste lära om och lära rätt.

Allas liv räknas!

Mitt lilla bidrag är ett telefonsamtal som jag hoppas får konsekvenser.

Kram Inger