Tvättstuga

Hej!

Nu har det hänt! Jag har fått en lapp i tvättstugan eftersom jag klart och tydligt brutit mot reglerna.

Jag hade satt den röda ploppen i hålet där den blåa ska sitta! Vojne Vojne!

”Gälls ej” stod det på den minimala lappen som hade tejpats fast ordentligt på min plopp. Min första tanke var att ”gälls inte” var ett begrepp som vi använde när jag var barn. Min andra tanke var att ”ok, mitt lägenhetsnummer står på ploppen. Om det nu är så att du absolut måste ha just den tiden som jag har bokat med min felaktiga plopp, så kunde du ju ringt på min dörr och frågat hur jag tänkte. Om du nu inte skulle behöva just den tvättiden så förstår jag inte hur du orkar besvära dig med att fixa papper, penna och tejp när du står i källaren och tittar på en bokningstavla”.

Det första jag såg när jag gick in i tvättstugan var en nästan tom sköljmedelsflaska. Ok, tänkte jag igen. Här har någon varit illmarig!

Vi fick för några månader sedan besked om att vi inte längre får kasta de tomma tvättmedelsförpackningarna i tvättstugans soppåse. Den är nämligen numera enbart avsedd för ludd från torktumlaren. Den listiga personen räknade förstås ut att om någon nu använder det sista i hens plastflaska så är det inte hen som ska fixa ut flaskan till miljörummet! Det finns nämligen en risk att sopkärlet är fullt.

I miljörummet har det till och från varit kaotiskt de senaste veckorna ty även här finns det människor som inte följer reglerna. Kärlen har varit så överfulla att soporna ramlar ut på golvet. Jag har inte sett någon lapp om detta! Däremot så inser jag att sophämtarna, dessa människor som vi är så beroende av, hämtar soporna oftare än när det är ”ickecoronatider”.

Angående förpackningsslarvet i tvättstugan så satte en lägenhetsinnehavare upp en lapp angående ofoget men det har bevisligen inte hjälpt så där jättemycket.

Så kontentan av det hela blir att du kan komma undan med det mesta bara du inte sätter en röd plopp där det ska vara en blå!

Kram Inger