Undran

Hej!

På kvällarna tittar jag på TV, jo det är sant! Dessutom läser jag en bok när jag har lagt mig. Det är min kvällsrutin och jag har sällan svårt för att somna.

I natt har jag drömt en massa konstiga saker. Eftersom jag oftast vaknar många gånger varje natt så märker jag skillnad på ”drömnätter” och lugnare nätter. Jag är väl medveten om att jag drömmer varje natt men jag menar drömmar som jag kan minnas om så bara för en kort stund. Det är nog tur att hjärnan rensar undan lite då och då för det är ju oerhört mycket information som tas in och registreras hela tiden.

I går tittade jag på en serie som handlar om brittiska kungahuset. Jag tittade även på ett program som handlar om fantastiska husbyggen. Intrycken från dessa program blandades naturligtvis i mitt huvud med berättelsen från min aktuella bok (”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker”).

Varje dag läser jag dagstidningen och jag ser nyheterna på TV. Det är ofta inte någon upplyftande aktivitet men jag vill ändå försöka hålla mig à jour med vad som händer i världen.

Det som slår mig är att det är samma saker som händer om och om igen. Det bråkas och intrigeras även inom kungafamiljer. Hela länder och fantastiska byggnader fördärvas på grund av naturkatastrofer och mänskligt oförstånd. Det skapar ett ofattbart stort lidande för människor och allt annat levande. Denna insikt gör naturligtvis inte sömnen lugnare.

Tänk att då vakna till skönt gitarrspel och vacker balett som en god vän kärleksfullt har skickat till mig. Då känns det trots allt som en bra start på dagen.

Ändå är det enda som far runt i huvudet undran över vad tolvåriga barn gör ute om nätterna?

Kram Inger