Corona

Hej!

I dag ska jag få massage! Tankarna far runt i huvudet huruvida detta är lämpligt eller ej.

Jag har ett personligt ansvar. De flesta av oss vet vad som gäller och jag försöker leva efter dessa rekommendationer. Vi har även ett gemensamt ansvar för att samhället ska fungera som helhet. Många människor sliter för att allt som vi är beroende av ska fungera, både nu och i framtiden. Vi kan ännu inte slappna av. Försök görs med att öppna upp för fler och fler aktiviteter. För många har ju Covid fått katastrofala följder på olika sätt.

Hela tiden ligger den här oron och osäkerheten som ett moln över oss. Mängder med frågor dyker upp. Frågor som ingen kan veta svaret på. Olika känslor dyker upp hela tiden. Det är omöjligt att överblicka allt och att ta in allt. Isolering av vissa bestämda grupper har varit ett sätt att gå till motangrepp.

Jag mötte i veckan ett par som precis varit i ett land som just har öppnat upp. Paret upplevde att det var kaosartat jämfört med hur vi beter oss här. Rekommendationerna har tydligen trots allt satt sig hos de flesta av oss. I veckan fick jag även kännedom om ett par som har haft Covid utan att veta om det. Vi måste alltså fortsätta vara medvetna.

Så nu far tankarna runt. Jag har ställt in flera tänkta aktiviteter för att de har känts osäkra. Att då vara i ett rum med en person som för att kunna ha en inkomst är beroende av att det kommer kunder och som måste ha tillit till dessa kunder, är det ok?

Jag tänker att de på salongen har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att det ska vara säkert både för mig och för massören. Vi är ju trots allt mycket nära varandra.

Så är massagen nödvändig?

Är den välbehövlig?

Är det lämpligt?

Jag vet inte!

Kram Inger