Känslor

Hej!

Jag har funderat på det här med dessa känslor som vi har.

Vi har alla samma känslor men vi förvaltar dem olika. Det gör att vi kan ha svårt att nå fram till varandra eftersom vi inte alltid vet vad det är som får människor till att, som jag skrev förra veckan säga saker men även att agera på olika vis.

Vad är det som förmår människor att kränka och förnedra andra, att medvetet skada andra fysiskt och psykiskt?

Varför känner människor behov av att utöva makt och tror sig vara förmer än andra?

Hur tänker människor som menar sig stå för den enda sanningen och därför tar sig rätten att bete sig hur de vill mot andra?

Jag har lättare för att förstå de människor som på olika sätt är och har varit utsatta och drabbats av de här översittarna. Här tänker jag att det är många olika känslor som triggas igång. Det är inte de positiva känslorna som kommer fram. Hur ska man kunna känna kärlek, förståelse och förlåtelse när människor medvetet behandlar en illa. Det är hatet, ilskan, avundsjukan och andra destruktiva känslor som tar över.

Världen är orättvis och det är hemskt. En del saker finns det inte mycket vi kan göra åt mer än att finnas för varandra. Andra saker som vi kan göra något åt verkar ibland omöjliga och hopplösa att förändra. Så aktiveras ständigt känslorna både i kropp och själ. Det kan räcka med ett samtal, ett besök på en plats eller ett besked för att sinnesfriden snabbt ska förändras.

Därför känner jag djupt i mitt hjärta stor tacksamhet för all den kärlek som jag får ta emot.

Kram Inger