Måndag

Hej!

Så är det måndag igen. Dags att skriva ett blogginlägg.

Egentligen har jag ingen aning om vad en blogg är. För ett antal år sedan hörde jag talas om Dagny, över 100 år gammal som skrev blogg. Jag läste och tyckte det var trevligt att läsa lite om hennes liv och funderingar. När jag skulle gå i pension så slog det mig att jag tycker ju om att skriva. Det har hjälpt mig många gånger när jag har känt behov av att på något sätt få ut starka känslor ur ”systemet”. Jag funderade och kom fram till att jag ville utmana mig själv och försöka ge mig på att skriva texter som andra människor förhoppningsvis skulle vilja läsa. Så nu sitter jag här och har egentligen ingen aning om vad jag vill förmedla denna dag.

Beppe Wolgers skrev boken ”En kos dagbok”. En helt underbar liten bok om en ko som står i sitt bås och filosoferar. Det innebär att hon noterar saker som flugan på väggen. Jag var ute på balkongen och noterade att spindlarna ännu inte har gett upp. Solen och värmen trotsar regnet och blåsten ännu ett tag. Människor tar åter av sig jackorna och visar bara axlar igen trots att vi är i mitten av september.

I telefonen får jag påminnelsebilder från den 14 september några år tillbaka i tiden. Det är lite roligt med dessa små påminnelser. Inte kom jag ihåg att jag var i Göteborg i dag för ett år sedan till exempel. Förra året gjorde jag små odlingsförsök på balkongen. Det gick så där så jag gjorde inte om försöket i år. Jag har så många entusiastiska odlare i min närhet som generöst delar med sig av sina skördar. För detta är jag mycket tacksam.

Jag inser att jag har mycket att vara tacksam för över huvud taget. I går läste jag ingen dagstidning. Jag såg inte heller några nyheter på Tv. Naturligtvis såg jag Babel och det var som vanligt trevligt. I natt drömde jag inte så mycket som jag reagerade på. Kan det finnas ett samband?

I dag är det även Olles mormors födelsedag. Mormor Ida, som skulle ha fyllt 106 år idag, var en stark kvinna med bestämda åsikter. Ungefär som Dagny.

Jag känner mig ibland mer besläktad med Beppes ko. Inga bestämda åsikter om någonting. Eller?

Kram

Inger