Inköpsrunda

Hej!

Att gå och handla mat tillhör inte det roligaste jag vet. Det är ju emellertid så att vissa saker får man göra antingen det är kul eller ej. Alltså kommer detta inlägg att handla om något så alldagligt som en runda till affären.

Solen skiner. Det är en underbar höstdag. Jag går utanför förskolan som så många gånger förut. Två pojkar rusar mot en flicka och skriker allt vad de kan för att skrämma henne. Flickan har en lång tunn pinne som hon höjer och viftar med mot pojkarna. Den ene pojken försvinner men den andra försvarar sig med en plastburk som han går omkring med!

Jag går vidare. På andra sidan gången ligger den nybyggda skolan med sin välplanerade skolgård. Två pojkar kommer rusande. Den ene viker av och ställer sig bakom ett plank. Den andre fortsätter mot mig, kommer fram till staketet, stannar upp, börjar fumla med byxorna och får syn på mig! Blir generad över att ha blivit påkommen och säger:” Oj, jag ska bara lufta mig”! Han börjar stampa runt. Jag säger:” Jag är säker på att det finns en toalett där inne”! Pojken svarar, eftersom han inser att han är avslöjad:” Vi är ute och jag vill inte slösa tid”! Han sticker bort till kompisen och båda kissar mot planket.

Nästa skola är högstadieskolan. Oftast passerar jag här just när det är rast men nu är det nästan tomt. Där finns bara två pojkar som lattjar med en basketboll. I mitt lärarhuvud kommer naturligtvis frågan upp ”Varför är de inte inne i huset?”

Inne i den lilla parken hör jag munspelsmusik. Ljudet kommer från ovan och jag ser en man som sitter uppe i ett träd och spelar.

I affären förklarar två män att jag måste visa upp äggen i kassan. Något med märkningen gör att det inte går att ”Blippa”. Detta leder till att jag får helavstämning i kassan på grund av två jästpaket som jag missat. Varför jag missade jästen är en egen historia. Det är kvinnor som ansvarar för den!

Kram Inger