Resultat

Hej!

Det går ju inte att undvika. Klart att jag måste skriva om veckans två rysare. En hel värld har gått i spänning inför ett resultat och en stad har gått i spänning inför ett resultat till.

I går kväll hörde jag ljud utifrån. Det lät som kulsprutor. Jag hann bli rädd innan jag kom ut på balkongen och såg färgspeglingarna på husväggen mittemot. Det var raketer som sköts upp vid stadion och jag förstod att segern var klar. Natten innan såg jag raketer som skickades upp för att fira en annan seger.

För vinnarna finns det ännu mycket kvar att bevisa. Ingenting blir någonsin avslutat. Det finns alltid något att sträva vidare mot. För det är bara vinster som räknas. Många människor kommer aldrig i närheten av någon vinst. Deras resa är bara en överlevnadsfråga.

För förlorarna, hur vet man att man har förlorat? Betyder förlora att ge upp? Att ge upp innebär att ingenting längre betyder något och att likgiltigheten har tagit över. Att vad du än gör så spelar det inte längre någon roll.

Förlorare eller vinnare! En grupp fortsätter slåss mot väderkvarnar. Den andra gruppen ser möjligheterna till nya segrar. Jag önskar att det inte är någon som tar till kulsprutor för att visa att de inte har gett upp.

Men just nu är många lyckliga över stundens resultat och det är kanske gott nog.

Goodbye Trump. Heja Malmö FF.

Kram Inger