Schack

Hej!

I höstas kom jag på att schackspelande kan vara en på många sätt bra aktivitet. Alldeles speciellt nu i dessa tider. Vi (eller så var det jag) bestämde att på önskelistan till Tomten skulle det stå ett schackspel.

Så kom ”The Queen’s Gambit”, en serie på ”Netflix”. Handeln meddelade att nu var det rusning efter schackspel. Lite orolig hann jag bli men Tomten hade varit förutseende så hans nissar hade målat ett schackspel till oss också!

Nu har det installerats ”Netflix” på vår TV. Vår första serie blev så klart ”The Queen’s Gambit”. Det var en mycket sevärd serie. En stark kvinna i männens värld. Inspirerande för vårt schackspelande som inte riktigt har kommit igång ännu.

Vi började nämligen se på en annan serie igår, ”Virgin River”. Vi såg tre avsnitt på raken. För så kan man göra nuförtiden. Det behövs ingen veckolång längtan utan nu går det undan. Det blir nästan lite biokänsla av det hela. Eftersom jag gillar att gå på bio så är detta ett ok alternativ i dessa nedstängda dagar. Den här serien är en blandning av ”Feel good” och västerndrama utan cowboys.

Det är mycket med teknik överlag nuförtiden. I barndomen hade vi en gemensam fast telefon med lur. Numera har jag en egen lös telefon utan lur. Det fungerar inte alltid som jag vill. Därför hade tomten även med sig ett ”Headset”. Så nu kan jag gå omkring och prata utan att vara i närheten av en telefon med eller utan lur! Obegripligt egentligen så nu har jag en stor utmaning framför mig. Jag måste lära om igen!

När vi har tröttnat på serieseende på ”Netflix” så ska vi sätta igång med schackspelandet. Där finns i varje fall en igenkänningsfaktor. Jag måste bara komma på var vi ska stoppa in laddningssladden!

Kram Inger