Teammöte

Hej!

I veckan som gick var jag med på mitt första stora digitala möte. Förmodligen är det något som jag kommer att minnas resten av mitt liv eftersom det var en för mig unik händelse. Frågan är emellertid vad jag egentligen kommer att minnas och vad som kommer att vara konstruerat i efterhand.

På Tv går det en serie om vår hjärna. Ett avsnitt handlade om minnet. Forskning visar att våra minnen skapas här och nu. Detta visades i programmet. De visade även hur viktigt det var med fokusering för att kunna minnas.

Jag kommer då att tänka på en händelse för många år sedan. En händelse som handlade om en bank, en rånarluva, en pistol och en bil. Genom att befinna mig i händelsens centrum blev jag ett vittne. Min hjärna arbetade för högtryck och insåg efter alla deckare att fokusering var det viktiga.

När jag skulle berätta om bilen så kom jag inte ihåg numret. Som tur var hade jag instinktivt skrivit ner det. Jag kunde med säkerhet säga vilken färg det var på en jacka. Detta därför att jag hade bortsett från allt annat och bara fokuserat på jackan. En person som råkade komma in helt oförhappandes i händelseförloppet ombads också att berätta om jackans färg. Hen sa en annan färg som visade sig vara fel.

Varför berättar jag detta? Jo, därför att jag när jag läste tidningen återigen blev påmind om hur olika vi människor uppfattar saker och ofta skapar berättelser som vid närmare granskning kan visa sig helt fel. Det kan vara bra att förstå att allt vi tror oss minnas behöver inte vara den korrekta sanningen.

Så tror jag att jag kommer att ”minnas” saker från teammötet som kanske ingen annan kommer att berätta om i framtiden och de övriga deltagarna kommer att ”minnas” andra saker. Det är därför det är så spännande och viktigt med möten där vi kan prata med varandra, även om de går via rymden.

Kram Inger