Vinter

Hej!

I går trodde jag att dagens blogg skulle handla om vinter. Den skulle handla om hur kallt det är och hur jag fått ett varmt underställ av en vän som tycker att jag ska kasta mina gamla gråa uttänjda mjukisbrallor! Den skulle handla om vackra vyer och om skridskoåkning i nostalgins tecken. Den skulle handla om kärlek och fastlagsbullar men så blir det inte! För i gårkväll strax innan läggdags började det. Först berättade maken om en vecka med många sena kvällar och sedan slog jag av en skärva på favoritkaffemuggen som jag använder när jag skriver bloggen. Hur ska jag då kunna skriva något vettigt?

I morse fortsatte det. Det började med en ny ringsignal på klockan. Den var betydligt bättre än den gamla men den satte ju igång lika tidigt! Någon hade satt grötgrytan fel, det var tomt i flingburken och jag glömde använda decilitermåttet. Jag fibblade med spisen så gröten kokade inte som den skulle.

Jag har ont i ett knä efter för mycket promenerande. Outlandersserien är slut för tillfället och boken jag läser handlar om en verklighet som jag helst vill förtränga.

Så vad göra denna måndag? Jag får väl ta på mig mitt nya underställ, gå lugnt ner till dammen och mata duvorna. När jag kommer hem kan jag krypa upp i en fåtölj och stoppa en filt om mig. Jag kan dricka kaffe ur min nu lite skadade mugg och läsa en feelgoodbok. I kväll kan jag titta på Vetenskapens värld och dricka mer kaffe.

Det blir mer vinter framöver så jag kanske skriver om den en annan måndag. Nu ska jag njuta av denna dag full av möjligheter.

Kram Inger