Skratt

Hej!

Det kan vara lätt att hålla sig för skratt nuförtiden. Därför tänker jag skriva om skratt. Tanken väcktes efter att jag åhört följande konversation:

Ok Google, var är Ingers mössa?

– Jag förstår tyvärr inte!

– Inte jag heller, svarar Olle!

– Ok, då vet jag det, svarar Google!

God dag Yxskaft! Så sa man förr när någon svarade tokigt men Google gav ju ett helt adekvat svar trots att det handlar om artificiell intelligens.

Vi har en vän som undersökt det här med humor. Hen var ute och föreläste om sin undersökning. Deltagarna fick många tips på hur man själv kan påverka sitt humör i en mer positiv riktning. Det känns som aktuell kunskap i dessa dagar.

Prova att ställa dig framför spegeln och sätt in en penna på tvären i munnen. Ta långsamt ut pennan och titta på din mun. Titta i dina ögon! Hur känns det nu?

Prova att le mot någon på din promenad. Det kan vara knepigt eftersom vi inte tittar på varandra längre men ge inte upp. Skratt smittar det visste Elvis Presley. Det finns en konsert i vilken han och publiken skrattar sig igenom en låt.

I mitt föräldrahem berättade vi ofta vitsar och roliga historier. Ett exempel går så här:

–  Vad gör en elefant som har klättrat upp i ett träd och inte kan komma ner?

– Sätter sig på ett blad och inväntar hösten!

Jag har i en tidigare blogg berättat om min favorit inom genren. När jag gjorde mitt inlägg där hemma så skrattade de andra hjärtligt. Jag vill gärna dela med mig av denna glädje. Här kommer därför ännu ett exempel på min humor.

– Det var en gång en tunnel!

Kram Inger