Kvinnodagen

Hej!

Vi var fågelvakter i helgen! Ordet ”Fågelvakter” inspirerar till titeln på en bok. Det finns sådana naturböcker men jag menar typ deckare, roman eller feelgood. Som deckare skulle titeln kunna vara ”Fågelpassaren”. Romanen kunde heta ”Att passa en fågel” och feelgoodboken ”Den lilla fågelaffären i byn”. Att ha en bra titel på sitt verk måste vara ett tips för den som vill börja skriva böcker.

I går började vårsäsongen av ”Babel”. En av deras nya idéer handlar just om att ge författare i vardande goda råd och tips angående skrivprocessen. Ett spännande inslag tycker jag. Gårdagen behandlade vanliga nybörjarmisstag. Vi fick då bland annat veta att man inte ska ge upp, man ska vara modig och skriva det man vill uttrycka.

Ett författarsamtal var med Karl Ove Knausgård. Som vanligt var det ett intressant samtal. Knausgård tillhör dem som jag bestämt mig för att inte läsa av någon anledning. Därför gläder det mig att nu kunna känna att min nyfikenhet än en gång väcktes igår. Jag är fortfarande trots hög ålder förändringsbenägen!

Att då läsa dagens tidning och igen påminnas om den tröghet och ovilja som finns i världen gör mig betänksam. En tröghet som gör att det kan finnas en dag som kallas ”Kvinnodagen”. För alla människors skull är det tur att fler än författare är modiga och inte ger upp!

Kram Inger