Delegat

Hej!

I går var Olle delegat från Svenska Fotbollförbundet på sin 400:de match. Det tycker jag är värt att notera! Han blev delegat år 2000. En del av de matcherna har ägt rum här i Malmö.

Mamma och pappa bodde under många år i lägenheten, som vi nu bor i, med en liten skymt av Malmö stadion. De valde en lägenhet på femte våningen för de ville bo en bit upp och det var ok att gå upp dit om hissen inte fungerade. Jag tycker att det var ett bra val. Att gå i trapporna fungerar när det behövs. Eftersom jag inte gillar höjder så är det bra att fortfarande ha kontakt med marken och utsikten är fin.

Genom åren har utsikten förändrats en del. Annebergsskolan som byggdes under de första åren som mamma och pappa bodde här, är nu riven och ersatt med ett nytt skolkomplex. Malmö gamla vita stadion ska snart rivas. Eleda stadion är den nya svarta som mamma inte tyckte om. Hon sa att den liknade en stor spindel. Med den nya stadionbyggnaden försvann utsikten mot Lorensborg. Vi ser inte så mycket av ”Spindeln” nu heller för det har byggts två stora vita hus framför. Där ska det också bli skola. In mot stan, på sjukhusområdet byggs det nya höga hus så vår ”skyline” är inte längre sig lik. Det är nästan bara det gamla vattentornet vid Södervärn som står där det ”alltid” har gjort.

Just nu är trädblomningen i gång. Vi har många stora träd på gårdarna runt huset. Jag blev lite besviken när en del av trädbeståndet försvann. Nu kan jag se att det har blivit bra. De träd som finns kvar kan bre ut sig och jag har fått mer utsikt, när fler ytor har öppnats upp.

Det som finns kvar och som jag fortfarande uppskattar allra mest är utsikten över Pildammsparken och det vattentorn som finns där.

Jag uppskattar emellertid även att Olle fortsatt kommer att kunna utföra några av sina uppdrag på hemmaplan även om Malmö stadion rivs. I går var Olle delegat i Helsingborg. Det var 8 personer i publiken. Jag hoppas att snart fler får lov att närvara vid matcherna. Det blir nog lite mer utmanande att vara delegat då!

Kram Inger