Delegat

Hej!

I går var Olle delegat från Svenska Fotbollförbundet på sin 400:de match. Det tycker jag är värt att notera! Han blev delegat år 2000. En del av de matcherna har ägt rum här i Malmö.

Mamma och pappa bodde under många år i lägenheten, som vi nu bor i, med en liten skymt av Malmö stadion. De valde en lägenhet på femte våningen för de ville bo en bit upp och det var ok att gå upp dit om hissen inte fungerade. Jag tycker att det var ett bra val. Att gå i trapporna fungerar när det behövs. Eftersom jag inte gillar höjder så är det bra att fortfarande ha kontakt med marken och utsikten är fin.

Genom åren har utsikten förändrats en del. Annebergsskolan som byggdes under de första åren som mamma och pappa bodde här, är nu riven och ersatt med ett nytt skolkomplex. Malmö gamla vita stadion ska snart rivas. Eleda stadion är den nya svarta som mamma inte tyckte om. Hon sa att den liknade en stor spindel. Med den nya stadionbyggnaden försvann utsikten mot Lorensborg. Vi ser inte så mycket av ”Spindeln” nu heller för det har byggts två stora vita hus framför. Där ska det också bli skola. In mot stan, på sjukhusområdet byggs det nya höga hus så vår ”skyline” är inte längre sig lik. Det är nästan bara det gamla vattentornet vid Södervärn som står där det ”alltid” har gjort.

Just nu är trädblomningen i gång. Vi har många stora träd på gårdarna runt huset. Jag blev lite besviken när en del av trädbeståndet försvann. Nu kan jag se att det har blivit bra. De träd som finns kvar kan bre ut sig och jag har fått mer utsikt, när fler ytor har öppnats upp.

Det som finns kvar och som jag fortfarande uppskattar allra mest är utsikten över Pildammsparken och det vattentorn som finns där.

Jag uppskattar emellertid även att Olle fortsatt kommer att kunna utföra några av sina uppdrag på hemmaplan även om Malmö stadion rivs. I går var Olle delegat i Helsingborg. Det var 8 personer i publiken. Jag hoppas att snart fler får lov att närvara vid matcherna. Det blir nog lite mer utmanande att vara delegat då!

Kram Inger

4 Replies to “Delegat”

 1. 👏till alla som håller ut o håller på inom idrottsvärlden!
  Tog en titt för att kolla vattentornet vid södervärn. Ser bara det översta av taket. Resten gömmer sig bakom Pildamms parken.
  Trist med stadion. Jag tycker den är vacker med sin mjuka form.
  Det var ett bra tag sedan vi kunde se kyrkan i Dalby härifrån 😉

  1. ❤️ ja det är konstigt att saker förändras så fort och hela tiden. Sen är det lustiga att man vänjer sig så snabbt vid det nya!

 2. Skäms lite men jag vet inte vad delegat betyder i detta sammanhang.😱
  Jag gick en promenad i går och tittade på byggnationen på den stora tomten där det tidigare var bussgarage för de gröna bussarna.
  Nu är där ett stort antal hus med plats för många lägenheter av olika storlek.
  Alldeles intill ligger en av Malmös idyller, det lilla koloniområdet Zenith. Där kunde man njuta av solvärmen och ana alla kolonisters hängivenhet för att skapa och bevara miljön.
  Så fint! Där borde jag köpt en koloni för tio år sedan 😀

  1. Matchdelegat innebär att du representerar Svenska Fotbollförbundet. Du ska kontrollera att alla regler och förordningar följs, att föreningen som ordnar aktiviteten tar ansvar för aktiviteten så som det ska göras. Delegaten har mandat att rapportera felaktigheter vilket i slutändan ofta renderar någon form av bestraffning.

   Det finns mycket i stan att upptäcka. Det finns t.ex. som du beskriver små koloniområden lite varstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait