Svenska

 

Hej

Plötsligt bara händer det! Eller kanske inte plötsligt eftersom det mesta är planerat men i alla fall. Det blev en vecka som nästan kändes som en ”arbetsvecka”.

I söndags satt jag i en kolonistuga och målade med acrylfärg. Supermysigt!

Måndag är ju min ”skrivabloggdag” så den var som vanligt.

I tisdags var det möte i bokcirkeln. Ett digitalt möte men dessa möten börjar kännas helt ok. Jag gör som de som jobbar ”på riktigt”. Jag tar på mig en helt lagom strikt överdel. Vad jag har på mig nertill kan förbli ett mysterium. Kanske något ekivokt?

Eftersom onsdag var tvättdag så gick ju den dagen. Egentligen var tanken att jag efter tvättandet skulle besöka ett möte med Internationella Kvinnoföreningen men det blev inte så. Inte ens digitalt.

I torsdags var jag bara så där i Simrishamn. Olle skulle träffa en person och jag hängde med. Det var mysigt att sitta på en uteservering i denna typiska sommarstad och äta lunch. På vägen hem körde vi inom Ingelsta Kalkon. Nu när de inte längre finns i Malmö så saknar jag dem.

Fredagen var en spännande dag. Då träffade jag en kvinna som jag ska träna svenska med. Jobbkarriären är över. Den tog slut för ungefär två och ett halvt år sedan. Jag har sånär lyckats komma över det dåliga samvetet för att jag ”inte gör någonting”. Tiden har behövts för att kunna ”landa” i den nya fasen av livet. Nu kände jag när tillfället öppnade sig att det här vill jag göra. I dag ska vi ha vårt nästa möte. Jag är full av förväntan. Tänk att få möta en supermotiverad person. En person som kändes nästan som en väninna redan efter första träffen.

I går skulle vi träffa barnbarn och deras föräldrar. Tyvärr blev det inställt eftersom de små hade smittats av ett virus från förskolan. Det är nästan som om det också känns ”som vanligt”. Jag hade så när lyckats glömma att det finns fler virus än Corona.

Som det kan bli!

Kram Inger