Ställning

Hej

I lördags fick jag ett telefonsamtal från ett okänt nummer. Lite misstänksam blev jag. Det visade sig dock bli ett trevligt samtal med en person som ringde runt till medlemmarna i en organisation som jag tillhör. Ville bara ge lite uppmärksamhet till mig. Det kändes bra.

För så är det ju. Jag har turen att i mitt liv ha ett antal goa människor som jag vet vill mig väl. Den turen har inte alla. Runt om i världen finns det folk som bara tänker på sitt eget jag och sitt maktbehov. De drar sig inte för att å det grövsta motarbeta alla former av tänkande och aktiviteter som inte passar deras syften.

Det är hundra år sedan våra förmödrar här i landet genom kraft och mod lyckades få igenom beslutet om kvinnlig rösträtt. Vi har nu fyra kvinnliga partiledare. Som diskussionerna går i nuläget så kanske vi får en kvinnlig statsminister vid nästa val.

Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att köpa en strandponcho. Jag har ärligt talat inte alltid varit så noga med att ta reda på varifrån olika varor kommer. Under pandemin har jag blivit lite mer undersökande och misstänksam. Den billigaste ponchon var mycket riktigt tillverkad av ett kinesiskt företag så den ska jag inte köpa. Det är inte superenkelt att välja företag där man kan lita på att deras arbetare har framställt ponchon under drägliga förhållanden och med lön värd namnet.

Personen som ringde till mig vet att det är viktigt med engagemang om det så gäller val av politiker eller köp av en poncho. Vi i Sverige har möjlighet att genom våra politiker påverka.

Då kan det kännas bra att även på gräsrotsnivå få en påminnelse om det. Jag har tagit ställning.

Kram Inger

6 Replies to “Ställning”

 1. Det lär bli svårt att hitta en som är sydd med drägliga villkor.
  Köp tyg och sy själv om du hittar tyg som är färgat på miljövänligt sätt. 😻😻😻

  1. Tack för påminnelsen. Tanken har slagit mig.
   Dessutom är det egentligen en onödig investering eftersom jag inte badar så ofta på platser där jag inte kan klä om diskret.
   Jag har ju även ett antal badlakan att använda när det behövs.Jag kanske skulle ta och sy ihop några sådana! Det finns alternativa lösningar på det mesta! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait