Mardröm

Hej!

Vad händer när man blandar funderingar på att köpa ett par bredrandiga byxor, en pandemi och en regeringskris med Set Mattssons bok ”Ondskans pris” som handlar om flyktingar från nazisternas förintelseläger med vetskapen om experiment och allt annat ogripbart som förekom i dessa läger och man lägger till mammas berättelse kring hur hon saknade kläder när hon kom hem till Osby, hur mormor som där drev ett pensionat mest besökt av ungkarlar med ont om ransoneringskuponger, sa åt mamma att gå ner på skolan och mamma gjorde så, hur hon då såg utmärglade och sjuka människor som hade på sig hennes kläder eftersom deras randiga fångkläder hade blivit brända vid ankomsten till Sverige, sedan blandar man in en fika i skuggan av Malmöhus slott med undervisning av båtflyktingar från Vietnam i slutet av 1970-talet, barn som inte vågade vara nära sin klasslärare för hen liknade en av piraterna som överfallit dem, man blandar in arbete i förskolan med flyktingar från flera länder som kom till Sverige runt 2015 och man avrundar med boken ”Ru” av Kim Thúy.

I mitt huvud blev det en mardröm.

Jag drömde att jag gick runt på en stor gårdsplan. Jag skulle bli vaccinerad. Vid ena sidan av planen stod fem personer i vita rockar varav en kvinna. Jag gick fram till kvinnan och sa att jag skulle vaccinera mig. Då svarade kvinnan: ”Du måste ha randiga kläder om du ska bli vaccinerad!”

Tack och lov har jag fått mina två sprutor utan att ha några randiga kläder på mig.

Kram Inger

4 Replies to “Mardröm”

 1. Det är märkvärdigt hur hjärnan bearbetar
  våra intryck o tankar.
  Du försåg din med mycket ‘hett’ material att koppla ihop Inger. Cirkeln blev sluten med det bredrandiga i din mardröm. Jag ser en lugn stabil röd tråd från din mormor till dig via din mamma. ❤️❤️❤️
  Sov gott i natt Inger 😴

  1. Tack Annette, ibland är det bra att låta andra få ta del av ens tankar. Bara vetskapen att någon delar dem gör att de blir lättare att hantera.
   Nu när jag skrivit av mig kommer jag säkert att sova ordentligt.❤️

 2. Det verkar som om du ska ta det lugnt mellan intrycken!😱🤣
  Jag har också läst Ondskans pris.
  På sista tiden har det blivit många biografier om drabbade människor. Jag har inte drömt om dem men de påverkar dagliga tankar. Det är inte så bra alltid.
  Måsarna håller igång här så det blir inte mycket tid till drömmar🥱

  1. Ja, Marie-Louise, du har rätt. Det får bli lite “Feel good litteratur” mellan varven.❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait