Katastrofer

Hej!
Jag sitter på en veranda någonstans i Sverige och blundar. De här senaste mycket varma dagarna har jag emellanåt tänkt att jag skulle lika gärna kunnat vara någon annanstans i världen.
Baden jag har tagit kunde gjorts i Kroatien. Slottet i ruiner kunde jag besökt i Tyskland och trähusen vi promenerade förbi tog mig i tankarna till en liten stad i Kanada. Vi åt på en engelsk pub och hämtade hem thaimat från en restaurang.
Båtturen vi tog kunde vi tagit i Venedig och slussen vi passerade genom har sin motsvarighet i Frankrike.

Vi har genom åren gjort många turer i Sverige och varje gång vi reser så inser jag vilket fantastiskt land vi bor i.

För ett antal år sedan svämmade Malmö över. Bilar i garage blev fördärvade och min då åttioplusgamla mamma tömde hinkvis med vatten från källaren som nu är vår.
Ser nyheterna på TV. De ofattbara naturkatastrofer som drabbar många länder gör livet grymt för många många människor. Människor dör i katastrofer. Forskarna visar att nu måste vi ta gemensamma krafttag för att vi ska kunna förhindra fler och ännu värre katastrofer än vad vi hittills upplevt.
Jag hoppas att människor i framtiden ska kunna uppleva så fina dagar som jag har gjort vare sig de är i Sverige eller någon annanstans i världen.
Framförallt önskar jag att de ska få leva i en värld där inte små barn ska riskera att bli skadade av vapeneld.

Kram Inger