Absurt

Hej!

“Ladthunnafingrar”, fick jag höra som tröst när jag uttryckte besvikelse över mina naglar som alltid bröts innan de hade blivit långa. Jag skulle alltså inse att det var bra med korta naglar. Långa naglar, särskilt rödmålade sådana, tyckte jag emellertid var fint när jag var liten. Faktiskt tycker jag det än idag.

Nu äntligen har jag fått uppleva den lyxiga känslan av att ha långa snygga naglar. Om det händer igen så kanske jag till och med målar dem röda med nagellacket som jag fick för länge sedan av en person som tyckte att jag skulle ha rödmålade naglar. Jag är inte riktigt där än.

När den första nageln bröts för någon dag sedan så klippte jag även de andra. Jag filade dem också och jag fick veta för länge sedan att fila ska man göra på ett håll. Det var en väninna till mig som sa att hon fick rysningar när jag filade fram och tillbaka. Jag borde kanske gå till en nagelstudio och få mina naglar omskötta. De fanns inte när jag behövde dem i min ungdom. Alternativet då var lösnaglar. Jag provade faktiskt lösnaglar vid något tillfälle men det fungerade inte alls. Det kändes ovant och obekvämt och jag var hela tiden rädd att de skulle ramla av. Det vore ju pinsamt!

En annan väninna hade alltid snygga långa naglar. Jag var mycket avundsjuk på henne. Hon spelade piano och jag kan än idag inte förstå hur hon klarade av det. Att gitarrister har långa tumnaglar det förstår jag kan behövas.

Jag har vid några tillfällen blivit ombedd av äldre personer att klippa deras naglar. Det var inte det lättaste att faktiskt göra. Deras naglar var nämligen som gitarristernas, stenhårda. Det finns dom som använder avbitartång för att kunna fixa till sina långa naglar.

Lite konstigt kan jag dock tycka att det är. När jag var liten så fick jag i mig vitaminer och kalk på olika sätt genom mat, mjölkdrickande och extra tabletter. Då hade jag sköra naglar. Numera dricker jag inte så mycket mjölk och äter inte så kraftig mat. Speciella kalktabletter slutade jag med för några år sedan. Numera äter jag multitabletter för äldre damer som förvisso innehåller kalk men ändå! Nu har jag fina naglar. Fast just idag är de väldigt korta och omålade. Semestern är ju slut så det är dags att ta tag i verkligheten.

I verkligheten så är det skogsbränder, översvämningar och talibaner. Där är mina nagelfunderingar absurda!

Kram Inger