Märkligt

Hej!

Nog är det underligt hur mycket som kan hända under en till synes vanlig vecka. Jag vet knappt hur jag ska kunna förstå allt.

Vi fick en nyvald statsminister som sen inte blev statsminister. En tvåpartiregering ska nu bli en enpartiregering. Per Wirtén citerar i Sydsvenskan den brittiska sociologen Anthony Giddens ”att ingen maktutövning längre är legitim utan demokratisk prövning, från familjen till den globala ekonomin”. För så är det, ingenting kan tas för givet i en demokrati.

Så kom rapporterna om ännu en ny virusvariation. Nu förändrades världen igen just när vi trodde att det bara skulle bli bättre. Jag är glad att jag ska få min tredje spruta om några dagar. ”Med god tro och stora skor kommer man långt” som di gamle sa. Med ett vaccin som snabbt kan förändras efter de nya förutsättningarna så hoppas jag att fler i världen ges möjlighet att bli vaccinerade. Jag hoppas också att de som ännu inte övertygats om nyttan med vaccinering ändrar sig.

Jag har även blivit vaccinerad mot influensan. Tyvärr tror man nu att det vaccin som ges inte är det effektivaste mot årets influensa. För mig betyder det att vi alla har ett ännu större ansvar att följa ”reglerna” som vi numera är vana vid.

I går var det första Advent. Ernst Kirchsteiger är snart i gång med sitt julförberedande. Han säger efter många års funderingar att ”Julen vill oss väl”. Jag är ingen julmänniska men till och med jag smittas av Ernst entusiasm. Så nu har jag tagit fram adventsstaken, stjärnan och röda kuddar i hopp om att det ska bli en varm och kärleksfull väntanstid.

I dag får vi kanske vår statsminister. I dag kan MFF bli svenska mästare.

I dag sitter den lilla fågeln som har bott hos oss en vecka och undrar när matte ska komma så att hon kan få flyga runt och busa.

Kram Inger