Eid

 

Hej!

Nu är det bara så vackert när vi tittar ut genom våra fönster. Ännu några dagar så blommar de rosa och de vita blommorna på träden. Det gäller att njuta så mycket som möjligt för redan i dag fladdrar kronblad förbi rutorna.

Jag tycker om när våren kommer men jag tycker inte om värmen som kommer med den. Mina tankar går ofta till alla de människor och djur som redan lider av den fruktansvärda hettan som drabbat flera områden i världen. Det är ganska självklart att känna en oro inför vad som komma skall.

Så hamnade jag på Eid al-fitr festival. Som en stor vårfest likt julfirandet. Ute i en stor pyntad trädgård samlades glada människor som firade att de deltagit i och slutfört fastan.

Det fanns en massa roliga aktiviteter och det hördes många förtjusta skratt. Det åts popcorn och det delades ut presenter. Ansikten blev målade och korv inmundigades. De vuxna kunde njuta av gott te, massor med mat och ljuvliga kakor. Solen sken och stämningen var hög. Tack för att jag fick vara med i nuet och glädjas.

Jag tycker det är jobbigt med alla cyklar som finns i staden framför allt när de framförs av människor som absolut inte har en aning om att det finns trafikregler för cyklister. Jag har väntat på att “någon” ska uppmärksamma problemet. Som att skriva om det i tidningen. I går stod det under rubriken “Svårt att cykla lagligt” lite fakta som jag hoppas att alla som tänker sätta sig på en cykel ska läsa innan de hoppar upp. Sen kan mitt upprörda jag tycka att eftersom det sätts upp en massa affischer om allt annat så kunde dessa informationsplatser utnyttjas till just information till exempel om cykelregler i stället för reklam. Så det så!

Måsarna bryr sig inte om så mycket regler. De bara ligger där på sina ägg och väntar i lugn och ro. Jag kanske borde lära mig något av måsarna och inte hetsa upp mig över allt möjligt?

Kram Inger