Avig

Hej!

“Avig Maria” är titeln på en bok av Mia Skäringer som jag läste i veckan. Boken är från 2011 och den fascinerade mig. Jag har varit kluven till Mias skämt ibland men jag har alltid tyckt att hon har varit modig som klarar av att lämna ut sig själv så totalt som hon alltid gör. Den första delen av boken kallas “Bloggen”. Det visade sig nämligen att Maria hade en blogg redan 2010. Då hade jag inte ens hört talas om något som kallades blogg. Jag blev förvånad och insåg då att min favorit Dagny inte var först på banan eller i varje fall inte ensam. Mia har dessutom haft en podd men det visste jag vad det var eftersom några i min närhet under en period drev en podd.

När jag har sett sketcher med Mias olika karaktärer så har jag ju tänkt att hon delar med sig av sina delpersonligheter. Ur ett rent terapeutiskt perspektiv måste det vara ett bra sätt att få ut all den ångest och frustration som många människor vanligtvis håller inom sig. Naturligtvis har Mia fått ta stryk för det här, något annat kunde man inte vänta sig. Hennes tempo och den totala nakenheten inför publiken tar ut sin rätt och Mia blev sjuk. Boken gav mig många tillfällen till eftertanke. Jag funderade en hel del på mitt eget liv när jag läste. Det kan vara nyttigt med en påminnelse och ett uppvaknande då och då när man har en dålig dag.

I dag är ingen dålig dag men eftersom jag är en vän av rutiner så är det en avig dag. Så här är det nämligen, att i stället för att skriva bloggen direkt efter morgonkaffet så har jag hunnit med ett kontrollbesök på vårdcentralen. Jag ska dessutom gå till tandläkaren i eftermiddag. Med detta pressade schema så borde jag ju skrivit bloggen redan i går. Detta har nämligen inträffat tidigare vid några enstaka tillfällen. Men så avvaktade jag trots allt till idag. Och ser man på. Trots vårdcentralsbesöket har jag hunnit med både kaffekopp nummer två och skrivandet. Detta utan att känna mig stressad. Nu ska jag gå till tandläkaren! Så kan en dag i mitt liv gestalta sig.

Med önskan om en regnfri midsommar!

Kram Inger