Kontraster

Hej

Upp med tuppen, fast det var nog mer en duva. Frukost med te och toast. Bilfärd genom en ganska folktom liten ort. Vidare färd genom ett vackert landskap med fält och kullar. Väntan på en liten tågstation i en lite större stad. En tågresa som passerar mellan vackra hus och vida vyer. Människor som omedelbart reser sig och respektfullt lämnar plats för gamlingarna. Ankomst till en jättestor tågstation i en miljonstad för vidare färd med tunnelbana. Efter ytterligare ett byte mötas med en stor kram som markerar slutet på den resan. En promenad i en stor park mitt i storstaden med knappast några cyklar. Köa en lång stund för en pappersmugg med kaffe. Kolla på ett kungligt slott. Passera förbi ett stall med levande hästar på en undanskymd gata med små historiska hus. Lunch på en ganska folktom pub. Ny tunnelbanefärd med massor av högljudda förväntansfulla människor, utan masker. Känna sig som en del av en stor ormkropp som ringlar sig fram mot en stor modern arena. Passera genom kontroller där handväskans storlek är av betydelse likväl som dess innehåll. Visas tillrätta genom byggnaden av ett stort antal vänliga funktionärer. Gå på herrtoaletten för där är ingen kö. Sitta och vänta i ett enormt rum med en stor glasvägg och ljuvlig air condition. Ha utsikt över ormen som bara fortsätter att slingra sig framåt. Ledas ut till våra platser högt upp med fantastisk utsikt över en fotbollsplan. Se sittplatserna fyllas med nästan 90 000 människor. Uppleva en kort inledningsceremoni med kända artister och mycket fyrverkerier. Påminnas om fornstora dar då konserter med popmusik besöktes. Höra folkets enorma jubel när ett antal kvinnor beträder arenan. Se en fotbollsmatch som hemmalaget vinner, glädjen och jublet kan inte beskrivas med ord. Lämna platsen när matchen är slut. Avslutningen kommer att ta tid och vi har ett tåg att passa. Göra resan tillbaka till bilen för färd genom ett mörkt landskap. Komma fram till den lilla orten som känns väldigt ödslig. Glädjas över att allt gått bra. Trötta och lyckliga gå in i det underbara lilla hus som vi just nu kallar hem.

Så kan en rolig kontrasternas dag se ut!

Kram Inger

6 Replies to “Kontraster”

 1. Så härligt beskrivet! Jag tittade efter er men såg er inte 🤣 Måste ha varit en häftig upplevelse.

  1. Det var “amazing” som de säger i favoritprogrammet!
   Konstigt att du inte såg oss, jag vinkade nästan hela tiden.❤

 2. Hej Inger!
  Visst är det härligt att vi åter kan göra normala saker som att kramas och träffas många på en plats.
  Tack för att du håller veckodagarna på plats åt mig denna ljuvliga sträcka av många, många lediga dagar, som nu tyvärr börjar nalkas sitt slut.

  Kram Inger

  1. Ja, det känns fortfarande lite “farligt ” att vara så nära en massa främmande. Många säger att de har haft covid.
   Jag kan ännu tycka att det är konstigt med denna ständigt pågående semesterledighet.
   Njut av de dagar du har kvar.❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait