Vera

Min farfar hade en bror som vid unga år lämnade hemmet. Han gick till sjöss och hamnade i Grimsby i Lincolnshire, England. I staden fanns en fiskeflotta (som vid mitten av 1900-talet var världens största) och brodern fick arbete som maskinskötare på en båt. Han träffade en flicka som han gifte sig med. När de väntade sitt första barn så försvann båten som han arbetade på och den blev aldrig återfunnen. Hans fru fick en dotter som sedermera gifte sig och fick barn. Genom åren har våra grenar av släkten haft kontakt och många av oss har träffats.

Första gången jag besökte familjen i England var jag sexton år. Sedan dess har jag och Olle träffat framför allt en av nästkusinerna och vi trivs tillsammans. Så när vi berättade om vår planerade resa till England så bjöds vi in att bo i Grimsby.

Inspirationen till resan fick jag genom ett idogt tittande på ”Escape to the country” på TV. Eftersom jag har en förstående make så insåg han att det finns bara ett sätt att bryta detta TV-tittande. Vi måste åka till England. Så vi planerade en sommarresa redan i januari. Vi hoppades att pandemin skulle ha klingat av så pass att det var ok att åka. Dessutom var vi ju vaccinerade. Vi började längta och då kom kriget. I hopp om att det skulle vara snabbt övergående fortsatte vi vårt planerande. Vi åkte trots allt i slutet av juli.

Vi tog färjan från Holland till Newcastle upon Tyne, drygt två timmars bilresa från Grimsby. Innan vi körde till Grimsby besökte vi Tynemouth norr om floden. När vi berättade för nästkusinen att vi tyvärr blev lite försenade på grund av denna omväg så utbrast hon i ett förvånat ”Why?”. Hon skrattade när vi berättade att det berodde på Vera. När vi förklarade att ett av Veras ”fall” hade sin upprinnelse på trappan till det gigantiska monumentet över Lord Collingwood så skrattade hon ännu mer.

Jag får helt klart begränsa mitt TV-tittande förstår jag. Eller inte!

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)