Hotell

Hej

I helgen har jag åkt på svenska motorvägar och bott på hotell. Under vår semesterresa bodde vi några nätter på hotell med varierande antal stjärnor. Egentligen behöver man inte mycket mer än en säng och en toalett för att sova en natt. Jag uppskattar emellertid att det är fräscht och rent.
Vid vår vistelse i England blev vi inbjudna till ännu några släktingar. Deras hem var ett av de elegantaste jag någonsin har besökt. Om det vore ett hotell så hade det utan vidare klassats med fem stjärnor som jag ser det.

När jag tittar på ETTC (allting skrivs ju med förkortningar nu för tiden) så har jag ibland svårt att förstå alla dessa krav och förväntningar som människor ställer på en presumtiv bostad. De vill ha stora luftiga rum, en suite till de flesta sovrummen, walk in closet, stora kök med plats för många gäster eller åtminstone en rejält tilltagen matsal, stora sällskapsrum, gärna en stor trädgård som ibland ska vara lättskött och ibland ska kräva en rejäl arbetsinsats. Det finns naturligtvis de som är lite mer modesta i sina önskemål men många verkar inte riktigt inse vad de önskar sig. Mina släktingars hus uppfyllde de flesta av dessa önskemål. Hemmet är dessutom mycket vackert. Det fanns till och med en å som rann i tomtgränsen. Den rann förvisso inte just nu på grund av torkan vilket naturligtvis är oroande. På andra sidan ån betade två vita hästar. Allt, både inne och ute var precis så där fräscht och välskött som jag förväntar mig av ett hotell med många stjärnor. På vår bucketlista hade jag skrivit att jag ville se olika engelska hus och det fick jag verkligen göra.
En dag blev vi tagna på en utfärd till Gainsborough Old Hall. Huset byggdes ungefär mellan 1460 och 1490. Genom att bygga ett torn så blev det privatägda huset nästan som ett minislott. Det var en fantastisk utsikt över staden kunde jag konstatera den korta stund jag kikade ut.

Huset har naturligtvis förändrats på olika sätt genom olika ägares försorg och många olika aktiviteter har tagit plats här. Detta hus hade säkert fått fem stjärnor om det delades ut stjärnor förr i tiden.

Här åt vi också scones och mellan de engelska syskonen kom naturligtvis diskussionen upp huruvida man ska ha sylten överst eller underst.

För att komma till Gainsborough så åkte vi genom Lincolnshire Wolds som också stod på vår lista. Det innebar att vi färdades på de här mycket smala landsvägarna med täta höga välansade häckar på båda sidorna. De där vägarna där man drar in magen när man möter ett annat fordon. Man ser ingenting ungefär som när man åker genom många av landskapen norr om Skåne där man inte ser skogen för bara träd. Eftersom vi åkte med människor som kan sitt närområde så gjordes det stopp vid små öppningar i häckarna och då såg vi utsikterna som jag längtat efter. När jag ser på TV så tänker jag ibland att det inte kan vara så vackert men det kan det. Magiskt!

Som extra bonus så besökte vi Waltham Windmill Centre. Min släkting arbetar som volontär på centret så vi fick en exklusiv visning av möllan som sattes i gång enbart för vår skull. Jag gick inte ända upp till toppen utan stannade i säkerhet inne i byggnaden.

På tillbakavägen åkte vi på motorvägar. Det kändes lite annorlunda mot helgens färd. Det var mestadels tre filer, massor av fordon och dessutom körde de på fel sida!

Valet?

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)