Valet

Hej!

I går var vi och lyssnade på en musik-kavalkad. Det var fyra vita äldre män som stod för musiken och fyra vita yngre män och kvinnor som stod för sången. De var alla jättebra artister och allt var mycket njutbart. De tog oss med på en tidsresa. Det var sånger hämtade från musikaler och filmer allt från “Show Boat” till “Rent” och “Frost“. Mycket kände jag igen men det fanns även musik som var ny för mig. Alltså en blandning vilket var fint. Dock fick jag en påminnelse om att många musikaler berättar om en verklighet som sällan är alltigenom trevlig.

Så kom “The Mamas“! Dessa tre kraftfulla kvinnor som jag skrev om när de vann melodifestivalen. Tre kvinnor som enligt deras egen beskrivning “står utanför normer på alla möjliga vis“. De framförde inte vinnarlåten från melodifestivalen utan de sjöng andra sånger som jag inte hört tidigare. Dessa medvetna kvinnor bjöd på sig själva och det kändes att de utmanade den äldre, vita publiken. De sjöng bland annat en sång “This is me” där de verkligen visade allt vad de står för och att de är stolta.

Den 27 maj 2019 skrev jag om EU-valet. Jag slutade med “Jag önskar att världen ska bli sådan att ingen ska behöva välja mellan pest och kolera“. Min önskan känns ännu mer angelägen idag när vi nu vet vad som har hänt i världen och här hemma sedan dess.

Vi har idag följt omröstningarna till Talmansposterna. En utdragen process genomförd helt i linje med våra lagar och regler i Sverige. Att jämföra med valprocesser i vissa andra länder. Nu har vi ett demokratiskt resultat att förhålla oss till.

Någon i min närhet sa sig ha mardrömmar. Att höra om verkligheten förmodades förvärra mardrömmarna. Jag vill tro att de flesta av oss känner obehag och rädsla även i våra dagdrömmar. Därför är det desto viktigare att vi talar om våra känslor och på så sätt har möjlighet att stötta varandra.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)