Tvåhundra

Hej!

Denna vackra höstdag skriver jag blogginlägg nummer tvåhundra. När jag ser alla rubriker så känns det som ganska många inlägg. Jag brukar fråga mig själv ”Var kom alla dessa ord ifrån?”. För så är det. Jag vet ju aldrig vad som kommer att stå där på skärmen förrän orden tar slut. Ofta ändrar jag på någon mening eller en meningsbyggnad men orden är svårare att välja bort. De vill ju säga något. Fast jag hittar ibland andra ord som jag skriver för att det kanske låter ”bättre” eller mer begripligt. Men som sagt fascineras jag själv över den mängd ord som finns inom mig och jag undrar varför just dessa ord ”poppar” ut.

Så nu har jag ju gått och funderat på vad jag ska skriva denna dag. Jag kan ju berätta att jag steg upp tidigt med hänsyn till att jag vanligtvis inte stiger upp klockan sju. Jag hade nämligen en tid bokad på vårdcentralen för att ta bort två ”födelsemärken”. När jag efter en stunds väntan blev inkallad så fick jag veta att det var ”tekniska problem” och rummet var inte steriliserat så de kunde inte göra ingreppet. Det var ju inget som de kunde rå för så det var bara att boka en ny tid och gå hem. Då funderade jag åter över hur mycket jag faktiskt saknar dessa morgnar när solen skiner och alla färger är starka, luften sval och man känner sig aningen spänd men förväntansfull inför dagen. Trots att det var lite snopet att det inte blev som jag hade tänkt så fick jag en intressant start på dagen trots allt. Jag blev tillfrågad om en adress av en stressad kvinna, ombed att förklara en gatuskylt för en annan inte riktigt lika stressad kvinna, hälsade på en icke stressad kvinna som jag känner tack vare bokcaféet och gjorde sällskap med en språksam grannkvinna i hissen. Hon hade redan varit på ett intressant möte men var inte ett dugg stressad.

Så nu har jag en lång dag framför mig som jag inte vet något om. Eftersom jag inte känner mig stressad så kanske jag börjar lära mig att saker och ting inte alltid blir som man tänkt men det blir ofta bra ändå.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)