Hundraåringen

Hej!

I dag blir det ett sent skrivande. Då kan vän av ordning fråga sig om människan (dvs. jag) tagit sovmorgon denna måndag? Så är dock icke fallet. Det är faktiskt precis tvärtom. Jag var hos tandläkaren redan tidigt i morse nämligen. Min bettskena skulle kontrolleras, ungefär som man gör regelbundet med bilar. Bettskenan har fungerat mycket bra och den tidigare besvärande morgonhuvudvärken har nästan försvunnit. Så nu är det dags för nästa prövning. Hårdare mungymnastik, flera gånger om dagen, är vad som förväntas av mig. Då kanske jag vid nästa besök kan gapa lite mer. Fortsätter det i den här takten så kanske jag kan klara av att bita tvärsöver en hamburgare innan min hundraårsdag.

Pappa kunde bita över en hamburgare långt före sin hundraårsdag som infaller i morgon. I går hade vi en liten familjesammankomst med anledning av 100-årsdagen. Vi åt lunch på pappas favoritrestaurang. Restaurangen som enligt pappa serverade de godaste revbenen. Vid besök på just den kedjan så ratade pappa hamburgare till förmån för dessa revben.

Därefter besökte vi gemensamt kyrkogården, satte blommor och tände ljus. Vi har alla svårt att förstå att det har gått mer än tio år sedan vi sa farväl till pappa just där. Livet har gått vidare och det har hänt mycket under dessa tio år.

Det är inte bara pappa som “nollar” i år. Det är många både i den nära familjen och i stora släkten som byter tiotalssiffra. Vi firade en av dessa jubilarer när vi nu var samlade. Och i dag blev det frukost/brunch. Det är förklaringen till varför jag skriver så sent. Det var inte konstigare än så.

Då är det betydligt konstigare att förstå att det finns människor som i levande livet får en hundratalssiffra framför tiotalssiffran och entalssiffran. Det är stort och inger respekt.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)