Sjåser

Hej!

“Du har så mycket sjåser för dig” fick jag ibland höra av min mamma.

Jag är en vanemänniska. Livet flyter enklare om jag får göra saker på mitt sätt och i min takt. Det blir lätt fel om jag ändrar på rutiner eller tingen inte ligger på sin plats. För mycket energi går åt till att rätta till allt. Diagnos på detta!

Jag har känt mig krasslig några dagar. Det innebär för mig att jag under några dagar inte har gjort som jag “brukar” göra. Därför råder det viss förvirring i mitt huvud när jag nu känner mig frisk och sålunda ska börja göra “som jag brukar”.

Till mina morgonrutiner hör att laga gröt till mig. Eftersom jag har varit dålig så har jag inte gjort gröt på flera dagar. Mannen äter vanligtvis yoghurt. Eftersom yoghurten var slut nu på morgonen så skulle jag göra två portioner gröt. Dessutom skulle mannen iväg tidigt vilket ruckade planeringen ytterligare. Förstå stressen!

Jag häller upp i två skålar. En röd till mig och en grå till Olle. Precis som vanligt. Jag diskar av kastrullen och vänder mig sedan om för att fixa till min portion. Det innebär att lägga på alla möjliga sorters nyttigheter typ ingefära, kanel, kardemumma och så vidare. Allra sist häller jag på lite Spirulina. Spirulina är pulveriserade alger och mycket grönt. Bredvid min skål står en liter mjölk. Det brukar det inte göra eftersom jag alltid tar fram mjölken först när tallriken står på bordet. I dag stod den vid skålen eftersom Olle hade tagit fram den vilket han som tidigare sagts inte gör i normalfallet. Han äter ju yoghurt. Så jag häller upp mjölk på gröten. Då såg det inte ut som det brukar i skålen. Jag förstod ingenting. Men så kom jag på att jag alltid rör runt toppingen innan jag tar bort skålen till bordet och därför innan jag häller på mjölken.

“Frukost i det gröna” fick plötsligt en ny innebörd för mig. Det blev en fin bild. Gröten gick att äta men jag fick verkligen intala mig att det är nyttigt med Spirulina.

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)