Teater

Hej!

Under pandemin blev alla bokade aktiviteter inställda. Vissa saker blev uppskjutna, andra kommer aldrig att genomföras. I går var vi på Malmö Opera och såg “Funny Girl“. Det var den sista av våra “pandemiaktiviteter”. En banal historia men tack vare ett högt drivet tempo så drogs man med. Hade Sanna deltagit i Melodifestivalen med ett sång- och dansnummer liknande vad hon presterade i föreställningen så hade hon vunnit hela tillställningen. Marianne Mörck var som vanligt dräpande med sina kommentarer. Här tilläts hon ge uttryck för åsikter och påhopp som inte hade varit gångbara i ett “Svenssonsammanhang”.

I dagens tidning berättar Robin Werner om sitt liv som dragqueen. Vi får veta att han som elvaåring var med sin mamma på Amiralen i Malmö och såg en föreställning med After Dark. Där och då fick han i gång sitt intresse för teater.

Alla spelar vi teater i livet. Vi vill att andra människor ska se oss så som vi själva väljer att framställa oss. Allt beroende på vem vi vill göra intryck på så går vi in i våra olika roller. Precis som artister och skådespelare gör. Jag vet inte om det går att urskilja någons “sanna jag”.

Jag tänker på allt det här när jag läser resten av tidningen. Just nu känns det som om “tiden är ur led”. Det har alltid hänt fruktansvärda saker både på hemmaplan och i resten av världen. Vi har emellertid aldrig förr blivit informerade om allt så snabbt och så konkret.

Tänk om det hade funnits en “Livets teaterskola” där vi hade fått lära oss agera i samspel med varandra. Lärt oss reagera på andras spel på ett medmänskligt plan. Fått oss att inse att vi inte är ensamma på scenen.

Vi hade lärt oss förstå att vi är beroende av våra medspelare för att det ska bli en bra föreställning. Publikens applåder gäller oss allesammans. I “Livets teaterskola” hade vi fått utlopp för våra olika tankar och känslor. Dessutom hade vi fått lära oss att ärligt förtjäna vår lön utan att fördärva någons liv.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)