Hjärup

Hej!

Det är en liten värld” säger vi ofta när vi möter människor som vi inte förväntar oss att träffa på just den platsen just då.

Jag har vänner kvar i Hjärup. Det innebär att jag besöker byn ganska regelbundet. I början av veckan var det dags. Ibland vid dessa besök händer det att jag möter andra bekanta från de åren vi bodde där. Inget konstigt med det.

Men nu kommer det konstiga.

I slutet av veckan var jag på besök i Västra hamnen här i Malmö. Jag var då inom den stora matvaruaffären. Där stöter jag på en man som jag lärde känna när han var ett litet barn och bodde i, just det, Hjärup. Nu kom han med ett eget litet barn.

Samma dag men några timmar senare åker jag hiss i ett hus nära affären. I hissen befinner sig även två kvinnor. Jag känner igen dem och de säger båda att de känner igen mig. Efter att ha spånat en stund så kommer vi fram till att den yngre kvinnan och hennes bror gick på en förskoleavdelning i Hjärup där jag arbetade för tjugo år sedan.

Framåt kvällen är jag på en restaurang, tio minuters bussresa in mot centrum. Jag befinner mig i ett större sällskap med gamla bekanta. Bredvid mig sitter en kvinna som jag inte sett tidigare i det här sällskapet. Jag känner emellertid igen henne trots det. Hon tittar lite undrande på mig och till slut börjar vi prata. Även här krävdes det en stunds eftertanke men till slut kommer vi fram till att hennes båda barn gick på en förskoleavdelning i Hjärup där jag arbetade för tjugo år sedan. Och inte bara det. Det var på samma avdelning som kvinnan med brodern gick samtidigt!

Hur stor är sannolikheten att något sådant ska inträffa? Med några timmars mellanrum på samma dag. På tre helt olika platser i en trots allt ganska stor stad men som sagt i en liten värld.

I veckan fick jag även höra en underbar barnhistoria.

En liten tjej kommer hem från skolan och säger till sin mamma: “Mamma, barnen i skolan säger att jag är en nörd!
Jaha”, säger mamman. “Ja, det är ju bra att vara en nörd. Jag är en nörd. Och pappa är en nörd”.
Är han“! utbrister flickan.
Efter en stunds betänketid så kommer det:
“Mamma, vad är en nörd?”

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)