Nattdrama

Hej! 

I går satt jag på min vanliga plats vid köksbordet och tittade ut över parken. Då registrerade jag för första gången i år hur grönt det är på kullarna. Jag noterade även att påskliljorna lyste gult i backen. Det var så vackert och hoppingivande. Jag tänkte att dagens blogg kanske skulle handla om vårens ankomst. Så blev det inte.

För i natt vaknade jag av ett skarpt obekant ljud. Nyfiken som jag är så gick jag upp och tittade ut över parken. Vid restaurang Margaretapaviljongen var det fullt med brandbilar och folk. Det stod även brandbilar och andra räddningsfordon på gatan. En man kom ut från parken och körde i väg i en läkarbil. Det var full utryckning klockan fyra på morgonen.

När vi steg upp kunde vi läsa om händelsen. Det hade brunnit i den anrika gamla byggnaden. Det hela kommer förmodligen att rubriceras som mordbrand.

Det händer en del otrevliga saker nattetid i vår park. Parken som dagtid är så vacker. Fast vi vet att det händer skumma saker även då men vi ser helst bara det vackra. Vi lever på hoppet.

Så blev det åter igen många skrivna ord. Ord som inte fanns där för en stund sedan. Då tänker jag på vad Mohsin Hamid sa i går i Babel. “Språket är ett universum som vi själva skapar“.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)