Månadsskifte

Hej!

Åren går runt i ett evigt kretslopp. Månad läggs till månad. Veckorna går fort och dagarna rusar i väg. Ändå skiljer sig varje år, varje månad, varje vecka och varje dag från de tidigare. I mitt liv vill säga. För så är det ju inte för alla.

I dag sjungs våren in. “Förr i tiden” minns jag att småflickor tog på sig knästrumpor till Valborg och första maj. Detta även om det var aldrig så kallt. För nu såg alla fram emot solen och värmen. Ungefär som när vi på nyårsafton säger adjö till det gamla för att på nyårsdagen se fram emot allt som komma skall. Fast så enkelt är det ju inte tyvärr. Hur många drömmar och löften har under tidens gång varken uppfyllts eller förverkligats?

Jag är ganska säker på att alla någon gång i sitt liv önskat sig en förändring i varje fall en liten förbättring. Hos många människor innebär det att kunna få möjlighet att ta sig igenom dagen. Hos andra kan önskan vara en pryl som man väldigt gärna vill ha men jag inbillar mig att de flesta önskar sig mer kärlek och medmänsklighet. Som den lille killen som säljer majblommor och vill kunna köpa uppehållstillstånd efter tolv år i Sverige. Det går inte, men prylar och kläder kan han köpa och betala skatt på pengarna han tjänat ska han göra, utan att han förmodligen riktigt kan förstå hur stort det är, det som han har åstadkommit.

Det finns många första maj som jag minns men det här månadsskiftet kommer jag aldrig att glömma.

Av flera anledningar.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)